ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Το Βιβάρι με την τιρκουάζ λιμνοθάλασσα της Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:46:00 μ.μ. |
Η τιρκουάζ λιμνοθάλασσα στην Αργολίδα (βίντεο)
 Το Βιβάρι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό της Αργολίδας, 10 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη του Ναυπλίου και δίπλα ακριβώς στο Δρέπανο και που ανήκει στο Δήμο Ναυπλιέων.

Ο μικρός οικισμός, που σύμφωνα με την απογραφή του 2011 αριθμεί περίπου 300 κατοίκους, θεωρείται το πλέον προστατευόμενο λιμάνι της Αργολίδας αφού πρόκειται για ένα μεγάλο φυσικό λιμάνι που προστατεύεται από τους ανέμους και στο οποίο αγκυροβολούν πολλά σκάφη.

Στο κέντρο του Βιβαρίου ο επισκέπτης θα βρει την Εκκλησία του Προφήτη Ηλία, πολιούχου του χωριού που γιορτάζει στις 19-20 Ιουλίου και διοργανώνεται μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι με ντόπια κρέατα, ποτά και χορό μέχρι τις πρωινές ώρες. Άλλες εκκλησίες στην περιοχή είναι επίσης η Παναγία η Λεύκα με τη μαγευτική θέα προς την Λιμνοθάλασσα Βιβαρίου και τον Άγιο Νικόλαο αλλά και η Ζωοδόχος Πηγή που βρίσκεται στην Μαραθιά (περίπου 2 χιλιόμετρα από την πλατεία του χωριού) και ο Άγιος Νικόλαος (στην παραλία Κονδύλι). Επίσης η περιοχή διαθέτει ένα βενετσιάνικο κάστρο και ένα πολύ όμορφο και γραφικό φάρο.

Tο Βιβάρι είναι πολύ οργανωμένο τουριστικά, αφού διαθέτει υποδομή με ενοικιαζόμενα, δωμάτια, στούντιο, παραδοσιακές επιπλωμένες κατοικίες, ξενοδοχεία και είναι γνωστό για τις ψαροταβέρνες του με τους υπέροχους μεζέδες στην ακροθαλασσιά και το φρέσκο ψάρι.

Οι κάτοικοι του Βιβαρίου ασχολούνται με τον τουρισμό, την αλιεία, τη γεωργία και το εμπόριο εσπεριδοειδών και κηπευτικών.

Οι κοντινές παραλίες του Βιβαρίου είναι η παραλία Πλάκας Δρεπάνου , το Κονδύλι (Αγιος Νικόλαος), αλλά και του Τολού και των Ιρίων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ