ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Ο Αιγυπτιακός κολοσσός Εlsewedy Electric εξαγόρασε αιολικό πάρκο στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:49:00 μ.μ. | |
Ο Αιγυπτιακός κολοσσός  Εlsewedy Electric εξαγόρασε αιολικό πάρκο στην Ερμιονίδα
 Ευρεία ήταν η αναφορά στον αιγυπτιακό οικονομικό Τύπο, για τις συμβάσεις που υπέγραψε ο αιγυπτιακός όμιλος Εlsewedy Electric (στον οποίον ανήκουν οι Elsewedy Electric Tripoli, Elsewedy Electric Ermionida, Elsewedy Electric Kilkis και Elsewedy Electric Aigialeia), με τις οποίες συμβάσεις εξαγόρασε τις θυγατρικές της ελληνικής R.F. Energy (θυγατρικός κατά 50% του ομίλου FG Europe – όμιλος Φειδάκη), τις μονάδες Καλλίστη Ενεργειακή, Αιολική Αδέρες, Αιολική Κυλινδρίας και Υδροηλεκτρική Αχαΐας, έναντι συνολικού τιμήματος 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανέφερε και το Γραφείο Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, που κατέγραψε τα εν λόγω αιγυπτιακά οικονομικά δημοσιεύματα, αυτά ανέφεραν ότι «η συνολική συνδυασμένη παραγωγική ισχύς των τεσσάρων ως άνω μονάδων, οι οποίες συνίστανται σε τρία αιολικά πάρκα και ένα υδροηλεκτρικό σταθμό στις περιοχές Τσούκας (Τρίπολη, Αρκαδία), Ερμιονίδας (Αργολίδα), Κιλκίς και Αχαΐας, αντίστοιχα, ανέρχεται σε 63,6 MW, καλύπτοντας την τροφοδοσία περίπου 34.000 νοικοκυριών με ηλεκτρικό ρεύμα. Επιπλέον, ο αιγυπτιακός οικονομικός Τύπος ανέφερε ότι το 75% της αξίας της συναλλαγής χρηματοδοτείται από πίστωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ύψους €42 εκατ.), ενώ το υπόλοιπο 25% από ίδια κεφάλαια».

Το Γραφείο ΟΕΥ του Καΐρου καταλήγει, λαμβάνοντας ως πηγή τα σχετικά δημοσιεύματα, ότι «οι ως άνω συμφωνίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Ιουνίου, καθώς και ότι, κατά τα συμφωνηθέντα, η R.F. Energy θα διατηρήσει τη διοίκηση και διαχείριση των παγίων των ως άνω εταιρειών.

Από τον οικονομικό Τύπο διευκρινίστηκε ότι οι αγοράστριες εταιρείες είναι 100% θυγατρικές της Κυπριακής εταιρείας EL.E Energy Limited, η οποία με τη σειρά της είναι 100% θυγατρική της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Καΐρου Αιγυπτιακής εταιρείας Elsewedy Electric S.A.E.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Elsewedy Electric, κ. Ahmed Elsewedy, «η εξαγορά των θυγατρικών της RF Energy αποτελεί ορόσημο για τον αιγυπτιακό όμιλο, δεδομένου ότι αυτός επεκτείνει τις δραστηριότητές του στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενισχύει τη θέση του στις ευρωπαϊκές αγορές, καθίσταται πρωταγωνιστής στον ελληνικό κλάδο ΑΠΕ και προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό του υδροηλεκτρική παραγωγική μονάδα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ