Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:50:00 π.μ. | |
Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία
 Σε πανελλαδική κινητοποίηση του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ προχωρεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης στην περιφέρεια και 5ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι στην Αττική.

Στις 10 προγραμματίζεται και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί τη μονιμοποίηση των εν λόγω εργαζόμενων, την εξόφληση των δεδουλευμένων τους και την εκδίωξη των εργολάβων.

«Η απόλυση του εν λόγω προσωπικού θα τινάξει στον αέρα την λειτουργία των Νοσοκομείων. Οι συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων δεν αποτελεί λύση καθότι υπηρεσίες Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού επικαλούμενοι ότι ξεπέρασαν το 24μηνο απασχόλησης με ανανεούμενες συμβάσεις. Ως εκ τούτου η μόνη λύση είναι η μονιμοποίησή τους. 

Δεν θα δεχτούμε η κυβέρνηση να δημιουργήσει νέα γενιά συμβασιούχων σε ομηρία στα Νοσοκομεία για ψηφοθηρικούς λόγους.

Σε πολλά Νοσοκομεία συνεχίζουν να είναι εργολάβοι στις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Πίνουν το αίμα των εργαζόμενων μη τηρώντας την εργατική νομοθεσία. Πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι που υπηρετούν στα Νοσοκομεία με συμβάσεις έργου είναι απλήρωτοι έξι και επτά μήνες. Πολλά Νοσοκομεία προκήρυξαν ή ετοιμάζονται να προκηρύξουν διαγωνισμούς για την σύναψη συμβάσεων εργασίας στις υποστηρικτικές υπηρεσίες. 

Οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι θα βρεθούν απολυμένοι. Διεκδικούμε την εκδίωξη των εργολάβων και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της.

*Φώτο αρχείου
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ