Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Ξεκινά το διεθνές θερινό σχολείο για το αρχαίο δράμα «Λύκειο Επιδαύρου»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:46:00 μ.μ. |
Ξεκινά το διεθνές θερινό σχολείο για το αρχαίο δράμα «Λύκειο Επιδαύρου»
 Tο διεθνές θερινό σχολείο εφαρμοσμένης μελέτης του αρχαίου δράματος «Λύκειο Επιδαύρου» ξεκινά αυτό το καλοκαίρι τη λειτουργία του φιλοξενώντας σε πρώτη φάση, από τις 4 έως τις 19 Ιουλίου, 150 σπουδαστές από Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Λιθουανία, Αγγλία, Πολωνία, Βραζιλία, Η.ΠΑ και Μεξικό, καθώς και καθηγητών από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο πολυπολιτισμικό σχέδιο του Υπ. Πολιτισμού το οποίο έχει τίτλο «Δίκτυο για το αρχαίο δράμα» και στόχο την προώθηση των ελληνικών παραστάσεων στη διεθνή σκηνή. Το Λύκειο της Επιδαύρου είναι μία δράση με εξωστρέφεια και λειτουργεί με σκοπό να καθιερωθεί ως διεθνές κέντρο μελέτης και διάδοσης του αρχαίου δράματος, όπου οι ενδιαφερόμενοι έλληνες και ξένοι ηθοποιοί, μαθητεύουν υπό την καθοδήγηση ξένων ακαδημαϊκών διεθνούς κύρους όπως οι δύο Γάλλοι καθηγητές και ο Ιταλός καθηγητής που θα συμμετέχουν στην εν λόγω διοργάνωση. Η όλη πολυπολιτισμική δράση που τελεί ήδη υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ., του Δήμου Επιδαύρου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλίου και του Πανεπιστημίου Ναυπλίου δια των συμμετεχόντων, «πρεσβευτών» της χώρας μας στο εξωτερικό, θα συμβάλει στην ανάδειξη του τόπου μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στο εξωτερικό αποφέροντας πολλαπλάσια οφέλη στη χώρα μας.

Στο «Λύκειο Επιδαύρου» συνολικά θα μετέχουν κάθε χρόνο 300 μαθητές (150 σε δύο περιόδους διάρκειας 15 ημερών η καθεμία).

Ο ΕΟΤ ενέκρινε δαπάνη συνολικού ποσού 2.300 ευρώ για κάλυψη δαπάνης αγοράς 3 αεροπορικών εισιτηρίων για 2 Γάλλους καθηγητές και 1 Ιταλό καθηγητή- εν δυνάμει opinion leaders για την προώθηση και προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό- οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο θερινό σχολείο «Λύκειο Επιδαύρου»,

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ