SUPER MARKET ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
OUTLET-ONE.GR
DHL
ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Λάιζα: Δεν υφίσταται συνεργασία ανάμεσα σε εθελοντές και σε έναν άνθρωπο που δηλώνει μη φιλόζωος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:32:00 μ.μ. |
Λάιζα: Δεν υφίσταται συνεργασία ανάμεσα σε εθελοντές και σε έναν άνθρωπο που δηλώνει μη φιλόζωος
Δελτίο τύπου

 Ο φιλοζωικός Σύλλογος Άργους Λάιζα με αφορμή τη δημοσίευση – κάλεσμα του κ. Γκαβούνου για συνεργασία και συμμετοχής του Συλλόγου μας στην πενταμελή επιτροπή για την προστασία των αδέσποτων - οφείλει να ενημερώσει όλους εσάς που τόσα χρόνια μας στηρίζετε, αλλά και όλους τους δημότες, τους λόγους που το ΔΣ του συλλόγου μας έκρινε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με τον κ. Γκαβουνο αντιδήμαρχο Άργους - Μυκηνών και υπεύθυνο αδεσπότων και είναι οι εξής:

-Δεν υφίσταται συνεργασία ανάμεσα σε εθελοντές που πράττουν το έργο τους με κινητήρια δύναμη την αγάπη τους για τα ζώα και σε έναν άνθρωπο που δηλώνει μη φιλόζωος, όπως και να ερμηνεύει ο κ. Γκουβούνος τον όρο αυτό κατά το δοκούν

- Κατά τη διάρκεια της σύντομης συνεργασίας μας με τον κ. Γκαβούνο, ο κ. Γκαβούνος έδειξε υπέρμετρο ζήλο στο να απομακρύνει αδέσποτα σκυλάκια από το κέντρο του Άργους, συγκεκριμένα ζήτησε από εθελοντές του Συλλόγου μας να μεταφέρουν 4 σκυλάκια από την πλατεία σε χώρο του Δήμου. Δυστυχώς όμως, ο κ. Γκαβούνος δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον και για την περίθαλψή τους, μάλιστα όταν δυο σκυλάκια υπό την ευθύνη του κ. Γκαβούνου χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη, ο κ. Γκαβούνος σε ερώτηση που του έγινε για το ποιος θα αναλάβει το κόστος της ιατρικής περίθαλψης απάντησε: «η Λάιζα». Το αποτέλεσμα ήταν ότι το έξοδο αυτής της ιατρικής περίθαλψης, ενώ θα έπρεπε να βαρύνει τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, αφού τα εν λόγω σκυλάκια ήταν υπό την ευθύνη του κ. Γκαβούνου και όχι του Συλλόγου μας, προστέθηκε στο ήδη δυσβάσταχτο χρέος που έχει η Λάιζα από περιθάλψεις σε αδέσποτα σκυλάκια του Δήμου μας στον κτηνίατρο. 

- Το ενδιαφέρον δε, του κ. Γκαβουνου για την ζωοφιλία έχει αποδειχθεί προσχηματικό πολλές φορές. Τον περασμένο Μάιο οργάνωσε εκδήλωση για τα αδέσποτα στην αίθουσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου χωρίς να έχει ελέγξει τη διαθεσιμότητά της! Η αίθουσα ήταν κατειλημμένη για άλλη εκδήλωση γεγονός για το οποίο ενημερώσαμε τον κ. Γκαβουνο και η απάντηση του ήταν: «Θα τους διώξουμε!», το οποίο όμως δεν κατέστη δυνατό (όχι ότι ο Σύλλογος μας επιθυμούσε αυτό αντιθέτως ζητήσαμε επανειλημμένως να γίνει η εκδήλωση αυτή σε άλλη ημερομηνία, το οποίο μας αρνήθηκαν), και οι φιλόζωοι περίμεναν μέχρι τις 10.00 το βράδυ όπου και η εκδήλωση για τα αδέσποτα αναβλήθηκε. Εν συνεχεία, με πρωτοβουλία του κ. Γκαβούνου και μετά από έγκριση του προέδρου της ΚΕΔΑΜ, η εκδήλωση μεταφέρθηκε μερικές μέρες μετά, μόνο που ξέχασε αυτή τη φορά να μας ενημερώσει, ωστόσο κατηγορηθήκαμε για την απουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Να συμπληρώσουμε δε, ότι ουδέποτε λάβαμε κάποια δωρεά από την συγκεκριμένη εκδήλωση παρότι πολλοί ιθύνοντες ισχυρίστηκαν ότι οι δωρεές από την εκδήλωση αυτή δόθηκαν στον Σύλλογο μας. 

- Η βασική όμως, ρήξη στις σχέσεις μας επήλθε μετά από ψυχολογική πίεση που υπεστήκαμε από τον κ. Γκαβούνο για να συλλέξουμε και άλλα αδέσποτα και να τα τοποθετήσουμε σε χώρο που προσωρινά είχε παραχωρήσει ο Δήμος στον Σύλλογο μας. Προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε επανειλημμένως ότι η λύση δεν είναι η ασυλοποίηση περισσότερων σκυλιών, γιατί το πρόβλημα της εγκατάλειψης είναι μεγάλο. Μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός ότι όλες οι δηλώσεις του κ. Γκαβούνου βασίζονται σε αυτά που ο Σύλλογος μας ζητούσε και ο ίδιος διαφωνούσε, δηλαδή να περιθάλπονται τα αδέσποτα χωρίς να απομακρύνονται από τους χώρους διαβίωσης τους.
Επίσης ο κ. Γκαβούνος ήθελε να εισέλθει στο χώρο που φιλοξενούσαμε τα σκυλιά μας για να καταγράψει ποια είναι υγιή και να επανεντάξει αυτά, όπως μας δήλωσε, στα χωριά και όχι στο χώρο από τον οποίο περισυλλέχθησαν όπως αναφέρει ό νόμος. Η αντίδραση δε, του κ. Γκαβουνου όταν δεν μπορέσαμε να τον συναντήσουμε την ώρα και τη στιγμή που ήθελε ήταν να μας αναφέρει συνεχώς ότι θα σπάσει τα λουκέτα της πόρτας στον χώρο προσωρινής διαμονής που φιλοξενούσαμε τα αδέσποτα σκυλάκια, που είχαμε περισυλλέξει για να τα περιθάλψουμε και εντέλει να μας κόψει τις τροφές. Μάλιστα όταν του ζητήσαμε τροφές για τα ζώα που φιλοξενούμε συγκεκριμένα μας είπε: «Αν δεν έχετε να τα ταΐσετε κλείστε το.»

Όταν δε, αποφασίσαμε ότι δεν θα συνεργαστούμε με τον κ. Γκαβούνο, ο κ. Γκαβούνος ζήτησε από την αστυνομία να καλέσει την πρόεδρο Κατερίνα Καλλέργη και αντιπρόεδρο Ελένη Πειρούνη, ώστε να τους γίνει σύσταση για την κοινοποίηση στο προφίλ της Λάιζα με θέμα τους κουβάδες- ποτίστρες που ο κ. Γκαβούνος είχε τοποθετήσει. Η κοινοποίηση δεν είχε κανένα προσβλητικό σχόλιο προς το πρόσωπο του κ. Γκαβούνου παρά μόνο ζητούσε από τους συμπολίτες μας να γεμίσουν αυτούς με νερό μιας και ήταν πολλές μέρες άδειοι. Ο κύριος Γκαβούνος όμως πηρε την κοινοποιηση προσωπικά και θεώρησε σωστό χαραμίζοντας τον πολύτιμο χρόνο της αστυνομίας να κάνει σύσταση σε μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας.

- Ο Σύλλογος μας θεωρεί ότι το ύφος και ο τρόπος του κ. Γκαβούνου είναι απαράδεκτα και δεν αρμόζουν στην ιδιότητα του. Για αυτό τον λόγο, το ΔΣ του Συλλόγου μας είχε αποφασίσει να μην απαντά στις εκάστοτε δηλώσεις του, όμως ο κ. Γκαβούνος συνεχώς μας στοχοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρότι γνωρίζει ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, ο εκάστοτε Δήμος είναι ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος για την ευζωία και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων (άρθρο 9 παρ. 1.εδ α του Ν. 4039/2012 «1. Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο. Η αρμοδιότητα αυτή μπορεί να ασκείται και από συνδέσμους Δήμων, καθώς και από φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία, αφού προηγηθεί σχετική έγγραφη συμφωνία με τον αρμόδιο Δήμο, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του ορίων»).

Παραταύτα ο κ. Γκαβούνος συνεχίζει να παραπληροφορεί τους συμπολίτες μας αναφέροντας συνεχώς ότι ο σύλλογος μας είναι υπεύθυνος για την περίθαλψη, το τσιπάρισμα κτλ των αδεσπότων του Δήμου μας. Ο Συλλογος μας δεν έχει καμία σχετική έγγραφη συμφωνία με τον δήμο μας άρα όλο το κόστος των στειρώσεων, περιθάλψεων, τσιπαρίσματος θα έπρεπε εξ ολοκλήρου να το αναλάβει ο Δήμος και να μη βαραίνει τον Συλλογο μας. Μόνο για το έτος 2016 το κόστος των ιατρικών περιθάλψεων ξεπέρασε τις 5000 ευρώ.

- Ο κ. Γκαβούνος εξ αρχής εκμηδενίζει το έργο μας τονίζοντας αφενός πως είμαστε λίγοι, αφετέρου ότι δεν παράγουμε κανένα έργο, παραβλέποντας το έργο του Συλλόγου μας όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα κατά την ολιγόμηνη συνεργασίας μας δε δέχτηκε ελάχιστες συμβουλές- προτάσεις από τα μέλη του Συλλόγου μας. 

Πρωταρχικός σκοπός και βασικός στόχος του Συλλόγου μας είναι η ευζωία των αδέσποτων. Προτάσεις, όπως επανένταξη των σκυλιών που φροντίζουμε σε χωριά για να αδειάσει ο χώρος που είχε παραχωρήσει ο Δήμος στον Σύλλογο μας, δεν προάγουν φυσικά το φιλοζωικό αίσθημα.
Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, αλλά και για πολλούς άλλους το ΔΣ με ομόφωνη απόφασή του, έκρινε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει προς το παρόν, σε καμία συντονιστική επιτροπή υπό την σκέπη του κ. Γκαβούνου.

Για να υπάρξει οποιαδήποτε συνεργασία μεταξυ του κου Γκαβούνου προσωπικά και του σύλλογου μας, θα πρέπει ο ίδιος να αναγνωρίσει τον προσωπικό αγώνα που καθημερινώς δινουμε ως εθελοντές και να αναγνωρίσει δημόσια το έργο που τοσα χρόνια έχει προσφέρει η Λάιζα στην πόλη μας, να σταματήσει τις συνεχείς επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αναλάβει τις ευθύνες του για τα αδέσποτα όπως ορίζει ο νόμος, σε συνεργασία με κτηνιάτρους που διαθέτουν τον κατάλληλο διαγνωστικο εξοπλισμό και εγκαταστασεις που να εξασφαλίζουν τις αναγκαιες συνθηκες για την νοσηλεία και μετεγχειρητική παρακολούθηση των ζώων.

Κύριε Γκαβούνο πριν κάνετε τις επόμενες δηλώσεις σας θα θέλαμε πραγματικά να απαντήσετε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις που σας κάνουμε τόσο καιρό!
-Ποια σκυλάκια έχετε περισυλλέξει από την πλατεία και από τις γύρω περιοχές;
-Που είναι αυτά τα σκυλάκια και ποιος τα φροντίζει;
-Πότε θα επιστρέψουν στον χώρο από τον οποίο τα περισυλλέξατε όπως ορίζει ο νόμος;
-Που βρίσκεται το σοβαρά χτυπημένο σκυλάκι που πήρατε από την Κίο;
-Ποια σκυλάκια στειρώσατε, τι ηλικία είχαν και σε ποιον κτηνίατρο?

Φιλοζωικός Σύλλογος Άργους Λάιζα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ