ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Πιστοποιητικά σπουδών στους ενενήντα νέους Ειδικούς Φρουρούς (πρώην δημοτικούς αστυνομικούς)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:40:00 μ.μ. | |
Πιστοποιητικά σπουδών στους ενενήντα νέους Ειδικούς Φρουρούς (πρώην δημοτικούς αστυνομικούς)
Τελετή επίδοσης πιστοποιητικών σπουδών στους (90) νέους Ειδικούς Φρουρούς, πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017) το πρωί, στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής.

Tα πιστοποιητικά σπουδών επέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης – Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Αναστάσιος Μανιάτης ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, δίνοντας συμβουλές και παραινέσεις στους νέους Ειδικούς Φρουρούς.
Παρέστησαν επίσης ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, o Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου, λοιποί ανώτεροι Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθηγητές της Σχολής καθώς και συγγενείς των Ειδικών Φρουρών.

Επίσης, χθες (Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017) στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ενενήντα (90) Ειδικοί Φρουροί έδωσαν τον προβλεπόμενο όρκο.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης – Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.
Παρέστησαν ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Παναγιώτης Κορδολαίμης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Αναστάσιος Μανιάτης και Αξιωματικοί της Σχολής.

Οι νέοι Ειδικοί Φρουροί ολοκλήρωσαν επιτυχώς εκπαίδευση διάρκειας τεσσάρων μηνών, η οποία περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό σκέλος. Η θεωρητική εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 27 Μαρτίου 2017 έως 26 Μαΐου 2017 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας και ακολούθησε δίμηνη πρακτική εκπαίδευση σε Αστυνομικά Τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, με τη συμβολή εξειδικευμένων καθηγητών, καταρτίστηκε και υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης αποτελούμενο από θεματικές ενότητες όπως, μεταξύ άλλων:

· Στοιχεία Ποινικού Δικαίου (Ποινικός Κώδικας - Ποινική Δικονομία)

· Στοιχεία Συνταγματικού Δικαίου – Ανθρώπινα Δικαιώματα

· Οργανισμός - Κανονισμοί Ελληνικής Αστυνομίας

· Θέματα Φρούρησης Στόχων

· Αυτοάμυνα – Αυτοπροστασία – Οπλοτεχνική - Σκοποβολή

· Κοινά ευρωπαϊκά πρότυπα φύλαξης συνόρων

· Στοιχεία ψυχολογίας

· Θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος - Διαλέξεις.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν οι εκπαιδευόμενοι να αναπτύξουν ψυχικές, πνευματικές και σωματικές ικανότητες και να αποκτήσουν την απαραίτητη επαγγελματική κατάρτιση, ώστε να εκτελούν σωστά τα νέα τους καθήκοντα και να ανταποκρίνονται πλήρως στην αποστολή τους.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ