ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Έναρξη Θερινού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Harvard για μαθητές Λυκείων της Αργολίδας

Έναρξη Θερινού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Harvard για μαθητές Λυκείων της Αργολίδας
Tο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, ανακοινώνει την έναρξη του Θερινού Προγράματος Μαθητών Λυκείου 2017 (“High School Summer Program - HSSP”).


Μαθητές Λυκείου, όλων των κατευθύνσεων, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για δυόμιση εβδομάδες το εντατικό, καθημερινό σεμινάριο, με θέμα: «Εισαγωγή στη Μελέτη των Επιστημών του Ανθρώπου». Το πρόγραμμα έχει στόχο να φέρει τους συμμετέχοντες μαθητές σε επαφή με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα και προσεγγίσεις, οι οποίες θα τους προετοιμάσουν για το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσής τους, το πανεπιστήμιο.

Από τους συμμετέχοντες, 16 προέρχονται από όλα τα γενικά λύκεια της Αργολίδας και δύο από τα Αρσάκεια Λύκεια της Εκάλης. Τέσσερις φοιτητές του Harvard, οι Brian Cami, Thomas Elliott, Alison Toledo και Kate Yoon, συμμετέχουν σαν εκπαιδευτικοί συνεργάτες. Αξιοποιώντας την επιστημονική μεθοδολογία αντιστοίχων προγραμμάτων που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στο Πανεπιστήμιο Harvard, έχουν ήδη προετοιμάσει μαζί με τους καθηγητές τους το εφετινό αναλυτικό πρόγραμμα και θα καλλιεργήσουν ακόμη περισσότερο τις δεξιότητές τους στην εκπαιδευτική πράξη.
Όπως κάθε χρόνο, το HSSP περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες. Καθηγητές από το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Harvard θα επισκεφθούν και θα διδάξουν στο πρόγραμμα. Ο Στέλιος Βιρβιδάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα δώσει διάλεξη σχετική με την θεματική ενότητα του προγράμματος «Ηθική και Δικαιοσύνη». Επιπλέον, ο Νικόλας Τουρίδης, Εκπαιδευτικός Σύμβουλος και Συντονιστής του Αμερικανικού Προγράμματος του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα, θα ενημερώσει τους μαθητές για εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η υποψήφια διδάκτωρ Μαρίλη Δουζίνα είναι η εφετινή υπότροφος, μέλος του διδακτικού προσωπικού των Αρσακείων Σχολείων. Το πρόγραμμα θα περατωθεί με την καταληκτήρια εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουλίου.

Το σεμινάριο σχεδιάζεται και υλοποιείται από τον Νικόλα Πρεβελάκη, Λέκτορα Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard και Αναπληρωτή Διευθυντή Υποτροφιών και Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στην Ουάσιγκτον, σε συνεργασία με τον Kevin Caffrey, Λέκτορα Κοινωνικών Σπουδών του Harvard.


Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος)
Πανεπιστήμιο Harvard
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ