Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017

Σε δυο φάσεις η καταβολή του πριμ νέων γεωργών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:33:00 π.μ. | |
Σε δυο φάσεις η καταβολή του πριμ νέων γεωργών
  Σε δύο φάσεις, ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία ανήκουν και την κατ’ αρχήν κατάταξη που επέλεξε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, πληρώνονται την πρώτη δόση του πριμ Νέων Γεωργών, συνολικού ύψους 148 εκατ. ευρώ, όσοι κατάφεραν να ενταχτούν στο σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.


Η πρώτη πίστωση 100 εκατ. ευρώ αφορά 9 περιφέρειες, αρχές Σεπτεμβρίου 48 εκατ. ευρώ για τις υπόλοιπες. Η πρώτη πίστωση 100 εκ. ευρώ αφορά 9 περιφέρειες, αρχές Σεπτεμβρίου 48 εκατ. ευρώ για τις υπόλοιπες.

Ειδικότερα, οι πρώτες πληρωμές ξεκίνησαν στις 4 Αυγούστου, όπως γνωστοποίησαν με ανακοινώσεις τους το υπουργείο και ο οργανισμός πληρωμών, ολοκληρώνονται δε εντός των ημερών και αφορούν δικαιούχους σε εννέα συνολικά περιφέρειες της χώρας και ποσό 100 εκατ. ευρώ. Με βάση τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ έως τις 7 Αυγούστου, είχαν πληρωθεί την πρώτη δόση συνολικά 4.957 δικαιούχοι. Πρώτοι έλαβαν χρήματα σταδιακά, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο, όσοι περιλαμβάνονται στις καταστάσεις πληρωμών των περιφερειών ∆υτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου (14,4 εκατ. ευρώ σε 1096 δικαιούχους), Ηπείρου, ∆υτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Νοτίου Αιγαίου.

Μέχρι, τώρα, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και πάλι σταδιακά, εκτιμάται ότι θα λάβουν το 70% του πριμ οι δικαιούχοι Νέοι Γεωργοί στις Περιφέρειες εκείνες, που έμειναν εκτός από το πρώτο «γκρουπάρισμα» του ΟΠΕΚΕΠΕ. Πρόκειται για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Αττικής και Βορείου Αιγαίου.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ