Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Αργολίδα - Σε ύφεση ο ιός του Δυτικού Νείλου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:28:00 μ.μ. |
Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Αργολίδα - Σε ύφεση ο ιός του Δυτικού Νείλου (βίντεο)
  Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Αυγούστου στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας προεδρεύοντος του Πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, Χειρουργού, Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για την πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα.


Από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου μεταξυ άλλων τονίστηκε πως η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου δείχνει να είναι σε ύφεση και πως οι κουνουποκτονίες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και χωρίς εφησυχασμό, από σπίτι σε σπίτι και σε περιοχές που υποδεικνύονται από το επιστημονικό προσωπικό των υπηρεσιών
Ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι ψεκασμοί έχουν ξεκινήσει από το Πάσχα  στις προνύμφες και συνεχίζονται, ενώ η συνεργασία ΚΕΕΛΠΝΟ και Περιφέρειας είναι σε άριστο επίπεδο. Επίσης αναφέρθηκε πως από το παρατηρητήριο των κορακοϊδών που έχει ως αντικείμενο την καταγραφή τους διαπιστώθηκε πως χωρίς καμία αμφιβολία είναι οι φορείς του ιού και πως ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί στα τριάντα άτομα που σημαίνει πως έχουν εξολοθρευτεί από την νόσο.
Ακόμη αναφέρθηκε πως τα κρούσματα μέχρι σήμερα είναι 19, δεν έχουμε άλλα πιστοποιημένα κρούσματα του ιού και πως δύο ασθενείς που βρίσκονται στην εντατική φαίνεται πως ξεπερνούν τον κίνδυνο. Παράλληλα τονίστηκε πως οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν του κανόνες ατομικής προστασίας από τα κουνούπια και όλες τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και των επιστημονικών συνεργατών για τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται στα σπίτια και τις αυλές , κυρίως με τα στάσιμα ύδατα, στις περιοχές ειδικά των Δήμων Άργους Μυκηνών και Ναυπλιέων όπου εκδηλώθηκαν και τα κρούσματα των προηγουμένων ημερών.
Στην συσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο αντιδήμαρχος Αργους Μυκηνων Δημήτρης Κρίγγος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ελένη Παναγιωτόπούλου, στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ και επιστημονικό προσωπικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Δείτε παρακάτω την συνεντευξη του Πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου που ακολούθησε την συσκεψη, παρακάτω:
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ