Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «Τάγματα εφόδου» τους εφοριακούς που κάνουν ελέγχους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 π.μ. | | |
Συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «Τάγματα εφόδου» τους εφοριακούς που κάνουν ελέγχους
 Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με τη βία που υφίστανται οι εφοριακοί και το άγχος τους κάθε φορά που καλούνται να κάνουν τους ελέγχους. Ωστόσο αυτή τη φορά, εφοριακοί της Πελοποννήσου δεν ήρθαν αντιμέτωποι με κάποιον εξοργισμένο επιχειρηματία αλλά με την απίστευτη λεκτική επίθεση αρχισυνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσπαθεί να βρει τρόπους να προστατευτούν οι εφοριακοί, ο γνωστός συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Καβαθάς, σε σύσκεψη συλλόγου εφοριακών στην Πάτρα, χρησιμοποίησε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Η συμπεριφορά του έχει ήδη προκαλέσει την παρέμβαση του συνδικαλιστικών οργάνων του κλάδου, προκειμένου να υπάρξουν οργανωμένες αντιδράσεις.

Ο συνδικαλιστής χρησιμοποίησε φράσεις, αναφερόμενος σε υπαλλήλους που κάνουν προληπτικούς ελέγχους, όπως «ταγματασφαλίτες», «χήτες», «κωθώνια», «τάγματα εφόδου», «χαμηλού επιπέδου» και υποστήριζε ότι τα χρήματα από τους ελέγχους πηγαίνουν στα ταμεία της τρόικας και ότι οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ είναι υπάλληλοι της τρόικας και όχι του ελληνικού λαού. Τους ζήτησε μάλιστα «να σταματήσουν να κυνηγούν τον κόσμο»!

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εφοριακών υπαλλήλων Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, Θεοφάνης Μπαρμπαρίτσας, ζήτησε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της σύσκεψης.

Ο κ. Μπαρμπαρίτσας κάνει λόγο, σε σχετική επιστολή του, για «λοιδορίες και λεκτικούς προπηλακισμούς που αντιβαίνουν κάθε αρχή αξιοπρέπειας και συναδελφικότητας» και σημειώνει ότι «οι εν λόγω εκφράσεις είναι απαράδεκτες κατά την κοινή λογική και ειπώθηκαν κατά τρόπο προσβλητικό, απαξιωτικό και υποτιμητικό προς τους προαναφερθέντες συναδέλφους, οι οποίοι με μόχθο και κόπο παλεύουν καθημερινά για την προάσπιση των συμφερόντων της υπηρεσίας μας και κατ’ επέκταση του εθνικού συμφέροντος».

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Μπαρμπαρίτσα έχει ως εξής:

ΑΙΤΗΣΗ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θεοφάνη Μπαρμπαρίτσα του Γεωργίου, Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.

ΠΡΟΣ
Κεφαλληνό Διονύσιο, Γραμματέα του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.

Έπειτα από την σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας την 17η Αυγούστου 2017 ημέρα Πέμπτη, η οποία διεξήχθη στα γραφεία που διατηρεί ο Σύλλογος μας στην πόλη των Πατρών και κατά την διάρκεια της οποίας ειπώθηκαν εκφράσεις και χαρακτηρισμοί για συναδέλφους οι οποίοι συμμετέχουν σε προληπτικούς ελέγχους στο πλαίσιο που έχει καθορίσει η ΑΑΔΕ. Οι λοιδορίες και οι λεκτικοί προπηλακισμοί αυτοί αντιβαίνουν κάθε αρχή αξιοπρέπειας και συναδελφικότητας.

Λόγω του ότι αφενός μεν οι συνομιλίες μας κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως καταγράφονται με ψηφιακό τρόπο προκειμένου να διευκολυνθεί η αποτύπωση των πρακτικών της συνεδρίασης (και οι οποίες αποτελούν αρχείο του Συλλόγου μας το οποίο δεν καταστρέφεται) και αφετέρου δε οι εν λόγω εκφράσεις είναι απαράδεκτες κατά την κοινή λογική και ειπώθηκαν κατά τρόπο προσβλητικό, απαξιωτικό και υποτιμητικό προς τους προαναφερθέντες συναδέλφους, οι οποίοι με μόχθο και κόπο παλεύουν καθημερινά για την προάσπιση των συμφερόντων της υπηρεσίας μας και κατ’ επέκταση του εθνικού συμφέροντος. Για τον λόγο αυτό ζητώ, ως Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας και επικεφαλής της παράταξης της ΔΑΚΕ, όπως προβείτε στην απομαγνητοφώνηση της ανωτέρω προαναφερθείσας συνεδρίασης, ώστε να αποτυπωθούν αυτούσια τα όσα διεμείφθησαν για να λάβουν γνώση όσοι επιθυμούν από τους συναδέλφους του Συλλόγου μας για τις θέσεις και απόψεις των μελών μας που άπτονται της δράσης των συναδέλφων που λαμβάνουν μέρος στους προληπτικούς ελέγχους της ΑΑΔΕ.

Παρακαλώ όπως η εν λόγω αίτηση – επιστολή πρωτοκολληθεί και καταχωρηθεί στο αρχείο του Συλλόγου μας.

Με εκτίμηση
Θεοφάνης Μπαρμπαρίτσας

Πηγή: alphafreepress.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ