Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Ξεκίνησε το πρώτο μεγάλο κύμα των εκδρομέων του Αυγούστου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:41:00 μ.μ. |
Ξεκίνησε το πρώτο μεγάλο κύμα των εκδρομέων του Αυγούστου
 Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν οι Αθηναίοι το κλεινόν άστυ αναζητώντας, έστω και για λίγες ημέρες, στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης. Από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά επικρατεί το αδιαχώρητο από έλληνες και ξένους τουρίστες με προορισμό τα νησιά του αιγαίου ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων και στις εξόδους της πόλης προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αύξηση 10% στο λιμάνι του Πειραιά

Η τουριστική κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά κατέγραψε εφέτος αύξηση κατά 10% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, όπως ανέφερε, στον Αθήνα 9.84, ο Διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πειραιά, Ευτύχιος Πενταράκης. Συγκεκριμένα, από την 1η Αυγούστου, αναχώρησαν για τα νησιά του Αιγαίου 90.000 ταξιδιώτες, για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 17.000, ενώ τον Ιούλιο, συνολικά ξεπέρασαν τις 600.000.

Τα περισσότερα πλοία αγγίζουν σε πληρότητα το 95%-98%, κάτι που αποτυπώνεται και από την εικόνα στο λιμάνι, όπου από το πρωί έχει αυξημένη κίνηση.

Χάσαμε το πλοίο…

Το λιμενικό προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να βρίσκονται τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα από την ώρα αναχώρησης του πλοίου στο λιμάνι.

Ωστόσο, λόγω έργων στους δρόμους του Πειραιά, πολλοί ταξιδιώτες «μπλοκάρουν» στην κίνηση, σημειώνοντας καθυστερήσεις που σε πολλές περιπτώσεις τους «κοστίζει» την προγραμματισμένη αναχώρησή τους.

Από τις τις πρώτες πρωινές ώρες καταγράφεται μποτιλιάρισμα στον δρόμο της Γούναρη, στο ύψος του γηπέδου του Καραϊσκάκη, λόγω έργων που γίνονται σε ένα μεγάλο κομμάτι του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα πολλοί ταξιδιώτες να χάσουν τα πλοία για τους προορισμούς τους.

«Χάσαμε το πλοίο από το μποτιλιάρισμα. Ούτε ο τροχονόμος που ήταν στην οδό Γούναρη βοήθησε να ξεμπλοκάρουμε από το σημείο εκείνο. Χρειαστήκαμε περίπου μισή ώρα για να περάσουμε αυτό το κομμάτι που εκτελούνται έργα» δήλωσαν χαρακτηριστικά στον Αθήνα 9.84 εκδρομείς που καθυστέρησαν και έχασαν το πλοίο, προσθέτοντας ότι θα περιμένουν αναγκαστικά το απογευματινό πλοίο της γραμμής.

Πηγή: athina984.gr
Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ