ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Με τη… βούλα στην «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.» η διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | |
Με τη… βούλα στην «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.» η διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας
 Η διαχείριση των απορριμμάτων κυριάρχησε ως θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας. Ως γνωστόν, μειοδότρια για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο διεθνή διαγωνισμό του Δήμου Καλαμάτας και μέχρι την έναρξη της λειτουργίας της κεντρικής διαχείρισης - ΣΔΙΤ, ανεδείχθη η Ηλέκτωρ Ανώνυμος Εταιρεία Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Εφαρμογών, της οποίας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Λεωνίδας Μπόμπολας. Η τιμή μονάδας, την οποία προσέφερε η Ηλέκτωρ, είναι 59,1 ευρώ ανά μετρικό τόνο προ ΦΠΑ, με τιμή μονάδας στον προϋπολογισμό μελέτης 60 ευρώ ανά τόνο.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η αρμόδια Επιτροπή εισηγείται την έγκριση και του 3ου Πρακτικού του διαγωνισμού, μετά τη διαπίστωση πληρότητας και ορθότητας των δικαιολογητικών, σύμφωνα με τα οριζόμενα σε σχετικό άρθρο της διακήρυξης. Σημειώνουμε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για δυο έτη είναι 4.103.904,00 ευρώ με δικαίωμα παράτασης για ένα ακόμα έτος, με προϋπολογισμό 2.051.952,00 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι στον «πόλεμο» δηλώσεων μεταξύ του δημάρχου Άργους- Μυκηνών, Δ. Καμπόσου και του δημάρχου Καλαμάτας, Παν. Νίκα, για το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων, ο τελευταίος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:

"[…] Δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στην τοπική διαχείριση των απορριμμάτων παρά τα 11 εκατομμύρια ευρώ που μοιράσθηκαν σε Δήμους το 2015 (πλην Δήμου Καλαμάτας) γι' αυτό το σκοπό. Υπάρχουν μόνο λόγια, λαϊκισμός και συκοφαντίες για όσους διαφωνούν ή προσπαθούν.
[…] Ο τρόπος οριστικής επίλυσης του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων για όλη την Ελλάδα είναι γνωστός και δοκιμασμένος: ΣΔΙΤ - κεντρική διαχείριση. Γνωστό επίσης είναι και το τιμολόγιο (40-45 ευρώ οι Δήμοι της Αττικής τώρα για τη χωματερή των Λιοσίων, 90 περίπου ευρώ η Δυτική Μακεδονία, 60-65 ευρώ η Ήπειρος κ.λπ. με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής).
[…] Ο διεθνής διαγωνισμός προσωρινής διαχείρισης του Δήμου Καλαμάτας έδωσε μειοδότη, στον οποίο κατακυρώθηκε και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η τιμή ανάθεσης είναι 59,1 ευρώ και θα μειωθεί προοπτικά, αφού ο Δήμος μας άρχισε να παραλαμβάνει τα δικά του μηχανήματα διαχείρισης των απορριμμάτων.
[…] Η θέση του Δήμου μας είναι υπέρ της Κεντρικής Διαχείρισης, υπέρ της συνεργασίας Δήμου, Περιφέρειας και κυβέρνησης και υπέρ της συνεχούς βελτίωσης του υπάρχοντος εγκεκριμένου και νόμιμου διαγωνισμού ως της μοναδικής αξιοπρεπούς λύσης, χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι ο διαγωνισμός δεν έχει ζητήματα ή ότι δε θα μπορούσε να εμπεριέχει καλύτερους όρους.
[…] Τελικά, τη λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων θα τη δώσει ΜΟΝΟ η συνεργασία Δήμων, Περιφέρειας και κυβέρνησης, στηριγμένη στη λογική και τη νομιμότητα και σε καμία περίπτωση ο λαϊκισμός, η διαστρέβλωση της αλήθειας, η συκοφαντία και ο θόρυβος.
[…] Η Καλαμάτα προσπαθεί, είναι πρωτοπόρος στην ανακύκλωση, δεν έχει χωματερή, κάνει προσωρινή διαχείριση, δεν αποτελεί αιτία για τα πρόστιμα που λαμβάνει η χώρα λόγω των χωματερών. Δε λύσαμε το πρόβλημα, ούτε μπορούμε μόνοι μας. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ, όμως, με πράξεις».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Πηγή: tharrosnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ