Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

Δ. Κωστούρος: Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του κόμβου της Αγροτικής Τράπεζας στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:26:00 μ.μ. | | |
Δ. Κωστούρος: Προχωρούν οι διαδικασίες  για την κατασκευή του κόμβου στην Αγροτική Τράπεζα στο Ναύπλιο
Για την πορεία των διαδικασιών της κατασκευής του κόμβου στην Αγροτική Τράπεζα στην παραλία Ναυπλίου ενημέρωσε σημερα ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: "Η μελέτη του κόμβου της Αγροτικής Τράπεζας στο Ναύπλιο έχει παραδοθεί και παραληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το σημείο όμως στο οποίο έχει σχεδιαστεί ο κόμβος έχει μία ιδιαιτερότητα. 

Βρίσκεται κατά ένα μέρος στη χερσαία ζώνη του λιμανιού και κατά το άλλο εντός του αστικού ιστού.
Αυτό σημαίνει ότι το έργο πρέπει να λάβει και τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπ. Ναυτιλίας για το λόγο αυτό η μελέτη έχει σταλεί εκεί. 

Πρόσφατα ο Δήμος έλαβε  έγγραφο το οποία ζητούσε κάποιες διευκρινίσεις έτσι ώστε να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στις εγκρίσεις. Εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες σημαίνει άδεια δημοπράτησης και κατ' επέκταση κατασκευή του κόμβου.

Ευελπιστούμε ότι εντός του επομένου τριμήνου θα έχουμε προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου.
Ο κόμβος αυτός θα δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της εισόδου του λιμανιού και θα διευκολύνει επισκέπτες και κατοίκους. 

Η κατασκευή του σε συνδυασμό με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ότι έχει σχέση με την είσοδο στο ιστορικό κέντρο και τη σήμανση θα βελτιώσει σημαντικά την εικόνα λειτουργικά αλλά και αισθητικά."
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ