Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

Στην Πολωνία ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:03:00 μ.μ. | |
Στην Πολωνία ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος
 Εξαήμερη προσκυνηματική εκδρομή της Μητροπόλεως Αργολίδας στην Πολωνία πραγματοποιούν 50 νέοι και νέες από όλη την Αργολίδα, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. 
 Συγκεκριμένα, οι εκδρομείς επισκέφθηκαν το μοναστήρι της Γκραμπάργκα το οποίο γιόρτασε την μεταμόρφωση του Χριστού( Με το Ιουλιανό ημεολόγιο). Κάθε χρόνο γίνεται το μεγαλύτερο ορθόδοξο πανηγύρι και συγκεντρώνει πάνω από 100.000 χιλιάδες πιστούς. Πολλοί από αυτούς έρχονται από αρκετάι μακριά, πεζοπορώντας και κρατώντας ξύλινους Σταυρούς.
Στον εσπερινό και τον όρθρο χοροστάτησε ο μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας, ο εκπρόσωπος του οικουμενικού πατριάρχου Βαρθολομαίου , Βελγίου κ. Αθηναγόρας, αλλά και πολλοί Μητροπολίτες και κληρικοί της Πολωνίας.
0ι εκδρομεις βρέθηκαν στο μοναστήρι Γενέσιου της Θεοτόκου και προσκύνησαν το άφθαρτο σκήνωμα του παιδομάρτυρα Αγίου Γαβριήλ , το ιστορικό μοναστήρι Σουπράλ καθώς και τον πρώτο ναό του Αγίου Λουκά. Επισκέφθηκαν, επίσης το ζωολογικό πάρκο με τους βίσωνες στη Μπιαλοβιέζα. Ακόμα, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο μουσείο Άουσβιτς - Μπίρκεναου όπου και απότισαν φόρο τιμής στα εκατομμύρια θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας
Την φιλοξενία ανέλαβε ο ενοριακός Ιερός Ναος Αγίας Τριάδας Χαινούφκα και ο προϊστάμενος π. Μιχαήλ με τον οποίο, ο Μητροπολίτης μας συνδέεται εδώ και αρκετά χρόνια. Σημειωτέων ότι ο ναός αγιογραφήθηκε από τον Δημήτριο Αντωνόπουλο, αδελφό του Μητροπολίτης μας.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ