ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Τρίπολη: Η Επανάσταση του ’21 μέσα απ’ το δημοτικό τραγούδι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:15:00 π.μ. |
Τρίπολη: Η Επανάσταση του ’21 μέσα απ’ το δημοτικό τραγούδι
«Η ιστορία της Επανάστασης μέσα απ’ το δημοτικό τραγούδι», ήταν ο τίτλος εκδήλωσης που οργάνωσε η διοίκηση κέντρων ΙV Μεραρχία Πεζικού «Πελοπόννησος», στην Τρίπολη και στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Η δράση ήταν ενταγμένη στις ευρύτερες εκδηλώσεις του Δήμου της Τρίπολης με αφορμή τον εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Συγχρόνως, στον πάνω όροφο του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου, λειτούργησε (και θα λειτουργεί) έκθεση κειμηλίων του Αγώνα, με την σύμπραξη τουΠολεμικού Μουσείου.
Στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου, υπήρξε χαιρετισμός του Στρατηγού, διοικητή της διοίκησης των Κέντρων και του Δημάρχου Τριπόλεως.

Ακολούθησε συναυλία στρατιωτικής μπάντας, με ιστορικά άσματα απ’ το μουσικό τμήμα του στρατού και ερμηνεία τραγουδιών του Αγώνα απ’ τη κ. Νίκη Κούρταλη-Κούλη.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός καθηγητής, νεότερης και σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Χρήστου (θέμα του: «Αθέατες πτυχές της Άλωσης της Τριπολιτσάς, προτάγματα και προσδοκίες 196 χρόνια μετά»).
Στο τελευταίο μέρος της βραδιάς, έλαβε χώρα, συναυλία απ’ το γυναικείο, νεανικό τμήμα της Χορωδίας Τρίπολης, με μαέστρο την καθηγήτρια πιάνου, κ. Ελένη Αλεξοπούλου.

Η ΕΡΤ Τρίπολης (101,5 fm), παρακολούθησε την εκδήλωση και σας παρουσιάζει ένα πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς
Πηγή: ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ