ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Συνέντευξη του καθ. Γιάννη Μανιάτη στην Athens Voice

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:00:00 μ.μ. | |
Συνέντευξη του καθ. Γιάννη Μανιάτη στην Athens Voice
 Τάσσεστε υπέρ ενός νέου ενιαίου κόμματος ή ενός πολυκομματικού φορέα με νέα ονομασία;

Τάσσομαι υπέρ ενός νέου και ενιαίου, σύγχρονου, προοδευτικού κοινωνικού Κινήματος, το οποίο θα επαναφέρει την αξιοπιστία στην πολιτική και την κοινωνία. Κίνημα ενός νέου πολιτικού πολιτισμού, στη βάση της αλήθειας, της αποτελεσματικότητας του έργου, που θα εμπνεύσει και θα κινητοποιήσει ό,τι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή να επιδείξει η χώρα μας σε όλα τα επίπεδα.

Και στη δεύτερη περίπτωση θα έχει δικά του όργανα και πολιτική αυτονομία να λαμβάνει αποφάσεις ή αυτές θα επικυρώνονται από τα όργανα των επιμέρους σχηματισμών;

Το νέο προοδευτικό Κίνημα, με ισχυρούς θεσμούς συμμετοχής των πολιτών και με εσωκομματική δημοκρατία, θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον κύκλο μίας νέας εποχής που ανοίγει εκ των πραγμάτων. Προτείνω τη δημιουργία 13 Περιφερειακών Συμβουλίων, που θα λειτουργούν ως διαρκή όργανα διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες. Θα είναι οι φορείς που θα μεταφέρουν στο Συνέδριο, που θα πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια, απόψεις και πολιτικές, άνθρωποι καθημερινοί, του μόχθου και της παραγωγής, πολίτες με κοινωνική κι επαγγελματική προσφορά. Οι επιμέρους σχηματισμοί λοιπόν είναι τα κοινωνικά και πολιτικά κύτταρα ενός νέου και αξιόπιστου κοινωνικού Κινήματος, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.

Κεντροαριστερά ή μεταρρυθμιστικό κέντρο; Ποιο πολιτικό και ιδεολογικό προσανατολισμό θα δώσετε στον νέο φορέα, εάν εκλεγείτε; Προκρίνετε περισσότερο την αριστερή ή την κεντρώα ταυτότητα;

Έχω καταθέσει σαφή και ξεκάθαρη θέση για ένα Κίνημα που φέρνει στο προσκήνιο μια νέα, σύγχρονη αντίληψη Σοσιαλδημοκρατίας. Μια ανατρεπτική ελληνική Κεντροαριστερά, με βαθιές προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αναπόσπαστο κομμάτι των σημερινών αναζητήσεων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, για τις οποίες έδωσε ένα πρώτο δείγμα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με την ομιλία του στην Πνύκα. Η Ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο είναι ζωτικής σημασίας για μας.

Φοβάστε φυγόκεντρες τάσεις την επομένη των εκλογών;

Δεν φοβάμαι τίποτα. Ο σεβασμός και η τήρηση των δημοκρατικών κανόνων είναι μονόδρομος για συντεταγμένη ανασύνθεση, πολιτική αποτελεσματικότητα κι ετοιμότητα διακυβέρνησης.

Σας βρίσκει σύμφωνο η λογική της τήρησης ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε Ν.Δ. και Σύριζα;

Δεν είναι ζήτημα τήρησης ίσων αποστάσεων. Είναι ξεκάθαρη αντιπαράθεση με το συντηρητισμό της λιτότητας και την οικογενειοκρατία της Νέας Δημοκρατίας και τον καρεκλοκεντρικό εθνικολαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Συμφωνείτε με την εκλογική σύμπραξη με τον Σύριζα σε ένα ενιαίο και ευρύτερο κεντροαριστερό μέτωπο απέναντι στη Ν.Δ.;


Κοινό μέτωπο με τη δημαγωγία και το λαϊκισμό του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει μόνο η ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Εμείς δεν είμαστε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανένα δήθεν αριστερό, που στην πραγματικότητα είναι πολιτικός χαμαιλέων, που φτωχοποιεί όλη την ελληνική κοινωνία και ξεπουλά το δημόσιο πλούτο.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κυβερνητική πλειοψηφία την επομένη των εκλογών είστε πρόθυμος /η να συμπράξετε σε ευρύτερη κυβέρνηση με την ΝΔ ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές με απλή αναλογική;

Πιστεύω ακράδαντα πως η νέα ελληνική Σοσιαλδημοκρατία θα ανακτήσει την πρωταγωνιστική θέση της στο πολιτικό σκηνικό μέσα από τη λαϊκή ετυμηγορία. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε. Οπότε σας βεβαιώνω πως θα είναι άλλοι αυτοί που θα πρέπει τότε να ερωτηθούν αν είναι πρόθυμοι να συμπράξουν σε μια προοδευτική προγραμματική σύγκλιση, με βάση το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό. Εγώ έτσι κι αλλιώς, πάντα πίστευα σε μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Τα μετεκλογικά ερωτήματα λοιπόν δεν θα τεθούν σε μας, αλλά στους κκ Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Ποιο είναι (με λίγες λέξεις) το δικό σας εκλογικό σύνθημα –μήνυμα;

Να αλλάξουμε, να ανατρέψουμε όλα αυτά που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία. Από το άλφα, όπως Αξιοπιστία, Ανάπτυξη, Αποτελεσματικότητα, Αξιοκρατία, Αλληλεγγύη, Αυτοπεποίθηση.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το κεντρικό πρόβλημα της χώρας, ο νεοφιλελευθερισμός ή ο κρατισμός και οι πελατειακές σχέσεις;


Το πρόβλημα της χώρας είναι να καταφέρει να γίνει μια αξιόπιστη κανονική ευρωπαϊκή χώρα της παραγωγής, της εργασίας, της αξιοκρατίας, της αλληλεγγύης. Ούτε ο νεοφιλελευθερισμός, ούτε ο κρατισμός και οι πελατειακές σχέσεις μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, το οποίο θα αξιοποιεί παραγωγικά όλα τα εθνικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, από τον ορυκτό μας πλούτο μέχρι το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Γι’ αυτό η νέα, η σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία, καλείται από την ίδια την ιστορία να αποτελέσει εφαλτήριο στη νέα προσπάθεια για την εξέλιξη της χώρας. Της Ελλάδας της Κοινωνίας της Γνώσης και της Καινοτομίας, της Αειφορίας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της νέας Εθνικής Αυτοπεποίθησης, του σύγχρονου Προοδευτικού Πατριωτισμού, που θα πρωταγωνιστεί σε μια Ευρώπη κι έναν κόσμο που αλλάζουν με πρωτόγνωρες ταχύτητες και να το κερδίσει προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών. Μας αξίζει να προχωρήσουμε Μαζί Μπροστά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ