Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Επίδαυρο η έδρα του Δικτύου πόλεων με Ασκληπιείο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:47:00 π.μ. |
Στην Επίδαυρο η έδρα του Δικτύου πόλεων με Ασκληπιείο
 Μετά την ορκομωσία των πρωτευσάντων των επτά Ιατρικών Σχολών της χώρας, το απόγευμα του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2017, στον αρχαιολογικό χώρο, του Ασκληπιείου στην Κώ πραγματοποιήθηκε τελετή υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας του Δικτύου των δήμων(Τρικκαίων, Επιδαύρου και Κω),με Ασκληπιεία.Οι τρεις Δήμοι που σχετίζονται με τον Ασκληπιό συνασπίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή του κειμένου ίδρυσης τού «Διεθνούς Δικτύου Αρχαίων Ασκληπιείων» έγινε την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 στο Υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του αρμόδιου Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη. Ως έδρα του Δικτύου ορίστηκε η Επίδαυρος.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο κύριος Μανιάτης ως υπουργός Περιβάλλοντος το 2014 δήλωσε ότι ξεκινά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ( ΥΠΕΚΑ) «ένα διεθνώς πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο θα αναδείξει τον Ασκληπιείο της Επιδαύρου σε παγκόσμιο τόπο προσέλκυσης ενός εξειδικευμένου κοινού επισκεπτών, που είναι οι Γιατροί και φοιτητές Ιατρικής από τα Πανεπιστήμια όλου του πλανήτη. Τα εκατομμύρια των γιατρών και φοιτητών Ιατρικής θα προσκαλούνται να επισκεφτούν και να ορκιστούν με τη λήψη των πτυχίων τους ή με την ολοκλήρωση τής ειδικότητάς τους, στο χώρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου …..»

Χθες, 16 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα εκδήλωση, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, με τίτλο «Ιπποκράτης – Η Αέναη επιστροφή».

Η Λάρισα σύμφωνα με την ert.gr έβαλε το θεμέλιο λίθο για την επιστροφή του Ιπποκράτη και πλέον πληροί όλες τις προϋποθέσεις να καταγραφεί ως Ιπποκρατική πόλη.

«Αυτό είναι σημαντικό για να πατήσουμε και να αναδείξουμε τη Λάρισα ως Ιπποκρατική πόλη. Υπάρχουν ισχυρές μαρτυρίες για την ύπαρξη του τάφου του στο σημείο του αγάλματος. Αυτό από μόνο του αποτελεί γεγονός. Καθυστερήσαμε αρκετά να εισπράξουμε κάτι από το περιουσιολόγιο που εμπεριέχει ο Ιπποκράτης» ανέφερε o γνωστός καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης «Η Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη».

Τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου στο πάρκο Αλκαζάρ απέναντι από το μνημείο του Ιπποκράτη αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος στάθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να αποκαταστήσει τη σύνδεση με τον πατέρα της Ιατρικής, αποκαλώντας τον «συμπολίτη»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.Πηγή:www.dimokratiki.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ