ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Τατούλης: Χωρίς την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα υπήρχε σήμερα μεταφορά μαθητών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:39:00 π.μ. |
Τατούλης: Χωρίς την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα υπήρχε σήμερα μεταφορά μαθητών
 «Εξορθολογίσαμε το κόστος της μεταφοράς των μαθητών, με τη μείωση κατά 60%, χωρίς να μειώσουμε σε καμία περίπτωση την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, κάτι το οποίο ήταν η πρώτη μας μέριμνα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου σημειώνοντας ωστόσο ότι «σε αυτή μας την επιτυχημένη προσπάθεια δεν είχαμε δυστυχώς καμία βοήθεια από τους Δήμους, τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ή τα πολιτικά κόμματα».

Η αντιπολίτευση έχει κοντή μνήμη, συνέχισε ο κ. Τατούλης, γιατί δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι αν δεν υπήρχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα δεν θα υπήρχε σχολική μεταφορά. Στο τέλος του 2011 όταν οι Δημοτικές αρχές σήκωσαν τα χέρια ψηλά και εγκατέλειψαν την ευθύνη τους για τη σχολική μεταφορά η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν αυτή που, εθελοντικά, ανέλαβε την αρμοδιότητα και έδωσε λύση, όπως άλλωστε έκανε και με το θέμα της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων.

Θετική χαρακτήρισε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την εκπροσώπηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, «καθώς δείχνει ότι οι βουλευτές αντιλαμβάνονται πλέον τον κρίσιμο ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου» όπως δήλωσε.

Η Περιφερειακή αρχή λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους και δεν εκχωρεί σε κανένα το δικαίωμα να δημιουργεί εντυπώσεις ότι εντάσσει τη διαχείριση των χρηματοδοτικών της εργαλείων σε οποιοδήποτε πολιτικό παιχνίδι, στο οποίο είναι κάθετα αντίθετη, τόνισε ακόμη ο κ. Τατούλης.

Όλη η μεταφορά των μαθητών αποτυπώνεται στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, οι οποίες είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο, ανέφερε ακολούθως ο Περιφερειάρχης και χαρακτήρισε «οξύμωρο να εγκαλούν την περιφερειακή αρχή μέλη της οικονομικής επιτροπής, από την πλευρά της αντιπολίτευσης, γιατί δεν τους ενημερώνει για τις αποφάσεις που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει».

«Η απόφασή μας για την παράταση των συμβάσεων μεταφοράς των μαθητών ήταν απόλυτα ορθή, δεδομένου ότι εξασφαλίσαμε ότι η μεταφορά των μαθητών θα γίνεται κανονικά, καθώς και ο διαγωνισμός να είχε προκηρυχθεί δεν θα είχε ολοκληρωθεί» σημείωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «το γεγονός ότι δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα οι διεθνείς ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί οφείλεται στην καθυστέρηση της Κυβέρνησης να καταβάλλει τους πόρους και να εκδώσει τις απαραίτητες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ)».

Ο διαγωνισμός της Μεσσηνίας ακυρώθηκε προκειμένου να εφαρμοστεί ένα ενιαίο μοντέλο για το σύνολο της Περιφέρειας, να μην τεθεί σε κίνδυνο ο διαγωνισμός και να μη δημιουργηθούν ανισότητες στους συμμετέχοντες.

«Αυτή η περιφερειακή αρχή έχει μάθει σε ένα δύσκολο παιχνίδι και τη διοίκηση δεν την παραχωρεί σε κανένα. Θα συνεχίσει να υπηρετεί με συνέπεια την ευθύνη της. Δεν είμαστε με το μέρος καμίας συγκεκριμένης ομάδας συμφερόντων, αλλά με την πλευρά του υγιούς ανταγωνισμού και της υψηλής ποιότητας παροχής υπηρεσιών» τόνισε στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ