ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Τα ανώγεια και τα κατώγεια του πρωθυπουργού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:25:00 π.μ. | |
Τα ανώγεια και τα κατώγεια του πρωθυπουργού
Άρθρο του Γ. Τσούρνου

Οι Κρητικοί λένε «Με τα λόγια κτίζεις ανώγεια και κατώγεια» όταν θέλουν να χαρακτηρίσουν κάποιον που υπόσχεται πράγματα τα οποία δεν υλοποιεί. Αυτό μας θυμίζει καθημερινά ο πρωθυπουργός ο οποίος υπόσχεται πράγματα (και παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις τις οποίες έχει νομοθετήσει) τα οποία δεν εφαρμόζει.

Πρόσφατο δείγμα οι άμεσες δηλώσεις του περί επενδύσεων οι οποίες θα απογειώσουν την τόσο δεινοπαθούσα οικονομία.

Στην πράξη (δια των υπουργών του) παρεμβάλλει εμπόδια τα οποία απογοητεύουν και αποτρέπουν κάθε καλόπιστο επενδυτή.

Κορυφαία πρόσφατα παραδείγματα είναι η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, τα μεταλλεία χρυσού στην Κασάνδρα, οι επενδύσεις σε Κέρκυρα, Ρόδο, Πανεπιστήμιο Βόλου και Χανίων και πολλά άλλα.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας έφερε τους επενδυτές πλην όμως απέναντί τους ίστανται οι αρχαιολόγοι οι κάθε λογής δασάρχες, ακόμη και οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες» για να εμποδίσουν την επένδυση.

Αν πράγματι επεδίωκε τις επενδύσεις ο κ. Τσίπρας όφειλε να έχει κατ’ αρχάς πιστέψει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, να έχει λύσει θέματα που άπτονται της δημόσιας διοίκησης, της υπερβολικά χρονοβόρας απονομής της δικαιοσύνης του περιορισμού της διαφθοράς και της διαπλοκής και πολλά άλλα που αποτελούν τροχοπέδη στην τόσο αναγκαία ανάπτυξη της οικονομίας.

Πρόεδροι κρατών, πρωθυπουργοί, οικονομολόγοι και πολλοί επώνυμοι Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες επί διετία διακηρύσσουν ότι χωρίς την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων ανάπτυξη δεν θα δούμε ούτε στο βάθος του τούνελ …

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις βλάπτουν σοβαρά την υγεία του κομματικού του σωλήνα και δεν πρόκειται να τις εφαρμόσει πλην ελαχίστων αναγκαίων για τη λήψη της δόσης …

Η οικονομική κατάσταση διαρκώς θα χειροτερεύει. Επενδυτές θα φύγουν και από τους ήδη υπάρχοντες. Οι κατασχέσεις λογαριασμών των πολιτών από 900 που ανέρχονται σήμερα ημερησίως θα αυξηθούν αλματωδώς μέχρι να επέλθει ένα κοινωνικό «μπίνγκ μπανγκ»

Κύριο μέλημά του είναι η θεμελίωση ενός κομματικού κράτους οι οπαδοί του οποίου θα σιτίζονται στο κρατικό πρυτανείο. Αυτό ήταν και είναι πάντα το όνειρό του. Υπόσχεται ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο και ότι από το προσεχές έτος θα δανειζόμαστε από τις ελεύθερες αγορές έστω και με επιτόκιο 5% αντί του (τοκογλυφικού όπως το έλεγαν) 1,5% των ευρωπαίων φίλων μας.

Μα τόσο ηλίθιο θεωρεί τον Ελληνικό Λαό;

Ο Λέννιν στις αρχές της Ρωσικής επανάστασης είχε υποσχεθεί ότι θα έτρωγαν με χρυσά κουτάλια ο Ρωσικός λαός.

Όταν διαπίστωσε τις πρώτες απογοητεύσεις δήλωσε ότι εκείνη η γεννιά θα υπέφερε προκειμένου να θεμελιωθεί ο κομουνισμός.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο κ. Τσίπρας είναι πιο συντηρητικός. Μας υποσχέθηκε ότι από το 2019 όλα θα αλλάξουν…

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ήταν μία έκθεση ιδεών. Υποσχέσεις ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους πολλών εκατομμυρίων όταν τα ταμεία του όχι μόνο είναι άδεια αλλά οφείλουν στους πολίτες περί τα 5 δις.

Συμπέρασμα

Όποιοι πλην εκείνων που έχουν ή προσδοκούν ατομικά οφέλη από τον κ. Τσίπρα πιστεύει ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, πρέπει να θεωρηθούν επικίνδυνα αφελείς.

Ενόψει των ανωτέρω είναι άμεση ανάγκη οι κομματικές οργανώσεις κυρίως της ΝΔ αλλά και των άλλων κομμάτων του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου να αναλάβουν εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης από το 2015 και εντεύθεν.

Υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης σε κρίσιμες μάζες πολιτών που θα διαμορφώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το βάρος αυτό δεν ανήκει μόνο στο Μητσοτάκη και μερικούς άξιους συνεργάτες του.

Να αποκωδικοποιήσουν τον όψιμο ευρωπαϊσμό του πρωθυπουργού ο οποίος κατά τη δική μου εκτίμηση στη γνωστή 17ωρη διαπραγμάτευση το καλοκαίρι του 2015 σκόπευε να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώπης και μόνο όταν (όπως φαίνεται) εκτός Ελλάδος παράγοντες του διεμήνυσαν ότι η μη υπογραφή θα τον έθετε εκτός πρωθυπουργίας, έκανε τη γνωστή «κολοτούμπα» και υπέγραψε λευκή επιταγή.

Ελπίζω σύντομα η ιστορία να μας πληροφορήσει για όσα συνέβησαν τότε.

Η Ελλάδα με τη μεγάλη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αξίζει μιας καλύτερης διακυβέρνησης.

Ο Μητσοτάκης αποτελεί τη μοναδική μας ελπίδα.

Γ. Τσούρνος

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ