Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

Εκπαιδευτική Ιατρική Διημερίδα στο Ναύπλιο για την "Αρχική Εκτίμηση & Αντιμετώπιση του Επείγοντος Περιστατικού" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:44:00 π.μ. | | | | |
Εκπαιδευτική Ιατρική Διημερίδα στο Ναύπλιο για την "Αρχική Εκτίμηση & Αντιμετώπιση του Επείγοντος Περιστατικού" (βίντεο)
" Εκπαιδευτική διημερίδα-πιστοποίηση πληρωμάτων ασθενοφόρων-διασωστών για την προνοσοκομειακή φροντίδα και τη διάσωση των επειγόντων περιστατικών εκτός Νοσοκομείου, στη σκηνή του συμβάντος" συνδιοργανώνουν η Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Ναυπλίου, η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας με τη Πιστοποίηση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Αμαλία στο Ναύπλιο.

Την έναρξη των εργασιών παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, η Διοικήτρια της Ν.Μ Ναυπλίου Γεωργία Παναγοπούλου, γιατροί,  επιστημονικό προσωπικό, νοσηλευτές και πληρώματα του ΕΚΑΒ από την Πελοπόννησο και όχι μόνο..
Η προσέγγιση, η σωστή αντιμετώπιση και η ορθολογική διαχείριση των επειγόντων περιστατικών αποτελεί ένα καθημερινό σύνθετο πρόβλημα ιδιαίτερα δύσκολο στη σκηνή του συμβάντος. Κλειδί επιτυχίας για την επιτυχή αντιμετώπιση και έκβαση αποτελεί η άρτια εκπαίδευση από όλους τους επαγγελματίες υγείας που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση και διαχείριση των Επειγόντων περιστατικών.
Η Χειρουργική Κλινική της Ν/Μ Ναυπλίου ευαισθητοποιημένη στο παραπάνω πρόβλημα, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οργανώνει εκπαιδευτική διημερίδα στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ξενοδοχείο Αμαλία στο Ναύπλιο.
Η διημερίδα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και κυρίως στοχεύει να εκπαιδεύσει τα πληρώματα-διασώστες των ασθενοφόρων, τους οδηγούς και νοσηλευτές των κέντρων Υγείας τους νοσηλευτές των ΤΕΠ, τους πυροσβέστες, τα πληρώματα των περιπολικών, αλλά και εθελοντές που θέλουν να εκπαιδευτούν στη παροχή πρώτων βοηθειών και στη διάσωση των συνανθρώπων μας στη σκηνή του επείγοντος περιστατικού.
Το Κλινικό Φροντιστήριο απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς κάθε κατηγορίας και βαθμίδας, που από οποιαδήποτε θέση και με οποιοδήποτε τρόπο εμπλέκονται ή αναμένεται να εμπλακούν στην αρχική επείγουσα αντιμετώπιση του επείγοντος στο προνοσοκομειακό περιβάλλον ή στο ΤΕΠ.
Το Κλινικό Φροντιστήριο επικεντρώνει στη hands - on εκπαίδευση σε βασικές αλλά συχνά σωτήριες για τη ζωή του δεξιότητες διαχείρισης του αεραγωγού, του αερισμού και της κυκλοφορίας, ελέγχου της αιμορραγίας και ακινητοποίησης της ΣΣ, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την κριτική σκέψη των μαθητών που καλούνται σε ρεαλιστικά σχεδιασμένα σενάρια προσομοίωσης να αντιδράσουν, να σκεφτούν, να σχεδιάσουν και να δράσουν όπως ακριβώς στην περίπτωση ενός πραγματικού συμβάντος στο προνοσοκομειακό περιβάλλον ή στο ΤΕΠ.

Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδρος: Π. Γκανάς, Συντ. Δ/ντής Χειρουργικής Κλινικής
Αντιπρόεδρος: Γ. Κωνσταντουδάκης, Επικουρικός Επιμελητής
Χειρουργικής Κλινικής
Ταμίας: Γ. Κουλεντιανός, Προιστάμενος ΕΚΑΒ Αργολίδας
Γραμματέας: Ι. Πενταρά, Ειδικευόμενη Χειρουργικής Κλινικής
Μέλη: Ν. Ράπτη Χειρουργός Γεν. Νοσ. Αργολίδας
Χ. Καπνόπουλος Διασώστης ΕΚΑΒ Αθήνας
Α. Αναγνώστου Διασώστης ΕΚΑΒ Αθήνας
Γ. Γραμματίκας Διασώστης ΕΚΑΒ
Γ. Κηπουργός Διασώστης ΕΚΑΒ
Σ. Ξενιάδης Διασώστης ΕΚΑΒ
Γ. Τσαπαλός Διασώστης ΕΚΑΒ
Π. Πατιάς Ειδικευόμενος Χ/Κ Ν/Μ Ναυπλίου
Σ. Ταξίμη Ιατρός Χ/Κ Ν/Μ Ναυπλίου
Επιστημονική Επιτροπή

Πρόεδρος: Κ. Φορτούνης Επιμελητής Α΄
Χειρουργικής Κλινικής ΓΝΘ Παπαγεωργίου
Μέλη: Ι. Μασσαλής, Επιμελητής Α΄ Χειρουργικής Κλινικής
Α. Σφέτσιος Διασώστης ΕΚΑΒ Αθήνας
Γ. Φαβατάς, Καρδιολόγος, Επιμελητής Ν/Μ Ναυπλίου
Χ. Χασάπη, Καρδιολόγος, Επικουρική Επιμελήτρια
Χ. Κόνσολας Δντής Ακτινολογικού Ν/Μ Ναυπλίου
Ε. Παπαδήμα Επ Α Ακτινολογικού Ν/Μ Ναυπλίου
Κ. Κατσαρός, Γενικός Ιατρός, Επιμελητής

Στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων μίλησε ο κ. Σταμάτης Μπακόπουλος Διευθυντής του παραρτήματος ΕΚΑΒ Τρίπολης:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ