ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΚΕ Αργολίδας: Η “δίκαιη ανάπτυξη” δεν είναι άλλη από την καπιταλιστική ανάπτυξη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:05:00 π.μ. | |
ΚΚΕ Αργολίδας: Η “δίκαιη ανάπτυξη” δεν είναι άλλη από την καπιταλιστική ανάπτυξη
  Η επίσκεψη του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης για τα εγκαίνια της «Πελοποννησιακής έκθεσης EXPO 2017» που γίνεται στην Αργολίδα, αποτελεί μία συνέχεια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πουλήσει το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης, ένα παραμύθι σχεδιασμένο να αποκοιμίσει το λαό. 

Στην ιδία λογική ήταν και οι δηλώσεις εκπροσώπων αστικών κομμάτων, περιφέρειας, δημάρχων, εκπροσώπων των επιμελητηρίων Πελοποννήσου, πιστών υπερασπιστών της εκμετάλλευσης και της κοροϊδίας, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Η “δίκαιη ανάπτυξη” δεν είναι άλλη από την καπιταλιστική ανάπτυξη και κάθε άλλο παρά δίκαιη μπορεί να είναι. Τα αποτελέσματα αυτής της ανάπτυξης είναι πολλά: τα ναυάγια πλοίων, οι εκατοντάδες φωτιές σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, οι καταστροφές των λαϊκών κατοικιών από τις πλημμύρες και τους σεισμούς, η ανεργία, οι εργαζόμενοι που μόνιμη και σταθερή δουλειά δεν ξέρουν τι θα πει, οι αγρότες που δε βγάζουν ούτε το μεροκάματο, οι επαγγελματίες που βάζουν λουκέτο επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη βαριά φορολογία, οι συνταξιούχοι με τη πετσοκομμένη σύνταξη. Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η λεγόμενη "δίκαιη ανάπτυξη" δεν φορά τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα γιατί είναι ανάπτυξη που αφορά μόνο τους μονοπωλιακούς ομίλους, το μεγάλο κεφάλαιο που θα δουν ξανά τα κέρδη τους να εκτοξεύονται στα ύψη.

Γιατί η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί:

- Εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που διαμορφώθηκε με τα μνημόνια με επέκταση της ελαστικής και κακοπληρωμένης εργασίας, των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας, της μετανάστευσης και όχι αυτό που ευαγγελίζονται όλα τα αστικά κόμματα ότι θα υπάρχουν θέσεις εργασίας!

- Πετσοκομμένους μισθούς, ανασφάλιστη εργασία, ελλιπή μέτρα προστασίας, απολύσεις, εργατικά ατυχήματα, επαγγελματικές ασθένειες και 14 μορφές ελαστικής εργασίας για να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους του κλάδου του τουρισμού σαν αντάλλαγμα τα χιλιάδες ευρώ στις τσέπες των μεγαλοξενοδόχων και των μονοπωλίων.

- Την επέκταση των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις ΣΣΕ, η ουσιαστική νομοθέτηση του lockout, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της διευκόλυνσης για να βγαίνει παράνομη και τόσα άλλα, που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και όσα ετοιμάζεται να ψηφίσει με την 3η αξιολόγηση, στρώνουν το έδαφος για την καπιταλιστική ανάπτυξη.

-Το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών ώστε να τους οδηγήσουν μια ώρα αρχύτερα στην εγκατάλειψη της γης, της παραγωγής και τη συγκέντρωσή τους στα λίγα χέρια των μεγαλοαγροτών και αγροτοδιατροφικών επιχειρήσεων, την αύξηση κατακόρυφα τη φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών για μια σειρά χαράτσια, ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια, στο νερό άρδευσης, τη μείωση τις τιμής του γάλακτος.

- Να μπαίνουν ακόμα περισσότερα λουκέτα στα μικρομάγαζα γιατί οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για δήθεν μέτρα ανακούφισης υπέρ των αυτοαπασχολούμενων (120 δόσεις, εξώδικος συμβιβασμός, άνοιγμα ακατάσχετου λογαριασμού, «πάγωμα» ασφαλιστικών εισφορών) δεν πρέπει να μας ξεγελούν. Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των αυτοαπασχολούμενων, πάνω στη φοροαφαίμαξη, πάνω στον αυξημένο ΦΠΑ, στον ΕΝΦΙΑ, στα δεκάδες φοροχαράτσια, στο τσάκισμα των κοινωνικών παροχών, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

-Τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, μέρα ξεκούρασης, μέρα που αφιερώνουμε στην οικογένεια μας, μέρα κοινωνικής ζωής και δράσης, η οποία οξύνει τον ανταγωνισμό μέσα στον όποιο παλεύουν οι αυτοαπασχολούμενοι από δυσμενέστερη θέση και αυξάνει τα ήδη μεγάλα έξοδα.

-Τη διαρκή συρρίκνωση των συντάξεων σε επίπεδα που δεν εξασφαλίζουν ούτε τα στοιχειώδη στους συνταξιούχους, τη διαιώνιση του προβλήματος της μεγάλης καθυστέρησης στην οριστική απόδοση των συντάξεων και το γεγονός ότι οι νέες συντάξεις που εκδίδονται είναι ακόμα μικρότερες από τις «παλιές». 4 στις 10 κύριες συντάξεις είναι κάτω από 500 ευρώ μεικτά!

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ για να ανακτηθούν οι απώλειες και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες, να προετοιμάσουν την αντεπίθεση για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο οργάνωσης της κοινωνίας, όπου καταργώντας το κέρδος, οι ανάγκες του λαού και η ικανοποίησή τους έρχονται στο προσκήνιο. Για να δώσουμε την πρέπουσα απάντηση : Να βάλουμε φρένο και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής –δήθεν αριστερής – κυβέρνησης του κεφαλαίου, που είναι συνέχεια των προηγούμενων. Να διεκδικήσουμε πίσω ότι μας έκλεψαν στη διάρκεια της κρίσης.

Τώρα συμπαράταξη με το ΚΚΕ, τη μόνη πολιτική δύναμη που παλεύει σταθερά και αταλάντευτα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του αντικομουνισμού και της αντίδρασης, στην ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Που παλεύει για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του εργαζόμενου λαού, για μια άλλη εξουσία – εργατική, για το σοσιαλισμό.

Δεν είναι μονόδρομος το καπιταλιστικό τους σύστημα. Υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι ο δρόμος που πριν 100 χρόνια άνοιξε η μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση. Αυτόν το δρόμο ό,τι και να κάνουν, όσα πισωγυρίσματα κι αν φέρουν, δεν πρόκειται να τον ακυρώσουν.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ