ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Σημαντική Βράβευση για το Σύλλογο Καρκινοπαθών Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:20:00 μ.μ. |
Σημαντική Βράβευση για το σύλλογό «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Στο πλαίσιο των Healthcare Business Awards 2017 o Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»βραβεύτηκε για τη συνολική κοινωνική προσφορά και δράση του από το 1993 μέχρι και σήμερα.

Ο σύλλογος εργάζεται για να ανακουφίσει μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς, καθώς το σύνολο των ασθενών του Νομού μας, χρειάζεται να επισκέπτεται την Αθήνα για την θεραπεία του. Έτσι, δυστυχώς, οι ασθενείς επιβαρύνονται με επιπλέον κόστη, αλλά και ταλαιπωρία, καθώς ανάλογα με τον κύκλο θεραπειών τους θα πρέπει να μετακινηθούν ώστε να συναντηθούν σε μηνιαία σχεδόν βάση με τον γιατρό τους.
Επιπροσθέτως, η δυνατότητα πρόσβασης σε προληπτικό – προσυμπτωματικό έλεγχο των κατοίκων είναι περιορισμένη ενώ η τοπική ενημέρωση των κατοίκων για την σημασία της πρόληψης σχεδόν ανύπαρκτη.

Θέλοντας, να καλύψουμε τις ανάγκες αυτές, εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, επισκεπτόμαστε και απομακρυσμένες περιοχές και πραγματοποιούμε προληπτικές εξετάσεις που μόνο την τελευταία τριετία ξεπέρασαν τις 1600.

Το κοινωνικό μας αποτύπωμα, από το 1993 μέχρι σήμερα, μέσα από τις δράσεις μας αποτυπώνεται ως ακολούθως:

-150 ασθενείς ενισχύθηκαν οικονομικά
-5000 άτομα ενημερώθηκαν για τον καρκίνο, την σημασία της πρόληψης & της έγκαιρης διάγνωσης
-1000 δωρεάν υπέρηχοι μαστού
-360 δωρεάν εξετάσεις mayer
-300 δωρεάν Test-Pap
-75 δωρεάν μαστογραφίες
-3 νέες διαγνώσεις μετά από έλεγχο
-30 ασθενείς συνεχίζουν να λαμβάνουν υποστήριξη
-10 μήνες κάθε χρόνο συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης
-100 άνθρωποι έκοψαν το κάπνισμα μέσα από την ομάδα διακοπής καπνίσματος

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει στη διοργάνωση του 9ου Πανελλήνιου Ανταμώματος συλλόγων καρκινοπαθών, του 6ου Περπατήματος για τη ζωή, της ημερίδας για τον πόνο στο τελευταίο στάδιο της νόσου και της ημερίδας για το Alzheimer, καθώς ξεκινά ο νέος κύκλος των ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών και φροντιστών, διακοπής καπνίσματος, γυμναστικής και περιπάτου.
«Στόχος μας ήταν και παραμένει η αποτροπή κοινωνικού αποκλεισμού & διατήρηση των ισορροπιών μέσα στην οικογένεια καθώς επίσης η ευρύτερη συνειδητοποίηση, ότι ο καρκίνος αποτελεί μία χρόνια αλλά συχνά ιάσιμη ασθένεια και αφετέρου να συντελέσει καθοριστικά στην αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπισή της και να συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους. Καθώς, ... όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος!»

Λίγα Λόγια για το ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Ο σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», «γεννήθηκε» με μια πρωτοβουλία της αείμνηστης Χριστίνας Μπαρλιά, μαίας και ασθενούς, προς όφελος των ασθενών του νομού Αργολίδας. Ύστερα χάρη στην πίστη, την επιμονή, το μόχθο, αλλά κυρίως τη λαχτάρα για ζωή, ο «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» «ενηλικιώθηκε» και από το 1993 που ιδρύθηκε, έχει διανύσει πολύ δρόμο και συνεχίζει ενάντια στις δυσκολίες και τις αντιξοότητες να παλεύει για καλύτερες συνθήκες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης. Ο σύλλογος είναι ο μόνος πιστοποιημένος στο νομό μας, για την κοινωνική του προσφορά και δράση, από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την από 22/11/2016 ΦΕΚ 3765 τόμος Β για μια 4ετία.

Ο ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. είναι μέλος της ΔΕΔΙΔΙΚΑ (Διασωματειακή Επιτροπή Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Καρκινοπαθών), του ΕΛΛΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου) και του ECPC (Eυρωπαϊκού Συνασπισμού Ασθενών με Καρκίνο).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ