ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Από το... ελληνικό χωράφι στην αμερικανική τηλεόραση (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 π.μ. |
Από το... ελληνικό χωράφι στην αμερικανική τηλεόραση (βίντεο)
«Η Νταϊάνα Κόχυλα αποκαλύπτει τα κρυφά συστατικά της μεσογειακής διατροφής, ταξιδεύοντας στη Ελλάδα. Αυτό είναι το “My Greek table”. Μια σειρά που θα τη δουν εκατομμύρια Αμερικανοί και θα είναι μια μεγάλη διαφήμιση για την Ελλάδα. Ελπίζουμε να τους εμπνεύσει, να έρθουν σε αυτή την όμορφη χώρα και να επισκεφθούν και άλλα μέρη εκτός από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη». Η αναφορά του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρεϊ Πάιατ στους διάσημους στο εξωτερικό ελληνικούς προορισμούς, που φέτος πλημμύρισαν από τουρίστες, προκάλεσε τα γέλια των προσκεκλημένων του.


Παρουσιάζοντας το εγχείρημα, δεν δίστασε να προχωρήσει περισσότερο, αποκαλύπτοντας πόσο καλά γνωρίζει την Ελλάδα και τους Ελληνες. «Εδώ στην Ελλάδα έχω μάθει ότι είναι καλύτερα να μην εκφράζεις την προτίμησή σου για έναν τόπο. Ποτέ δεν θα καταφέρεις να είναι όλοι ικανοποιημένοι», συμπλήρωσε. Ομως, παραδέχθηκε ότι η Πελοπόννησος, από όπου θα ξεκινήσει το γευστικό οδοιπορικό της σειράς «My greek table», η οποία από την επόμενη εβδομάδα θα προβάλλεται από τη δημόσια τηλεόραση των ΗΠΑ σε πολλές πολιτείες, «συνδυάζει μερικές από τις πιο αγαπημένες μου πτυχές της Ελλάδας».

Προχθές το βράδυ στην πρεσβευτική κατοικία, η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερη, ζεστή και φιλόξενη, έμοιαζε να έχει αποδεσμευθεί από τα αυστηρά όρια του πρωτοκόλλου και της εθιμοτυπίας. Ανθρωποι του τουρισμού, της παραγωγής αλλά και της βιομηχανίας τροφίμων και του κρασιού, ειδήμονες της γεύσης είχαν το προνόμιο να απολαύσουν σε πρώτη μετάδοση ένα επεισόδιο της σειράς «My greek table» της Νταϊάνας Κόχυλα για τις ελιές Καλαμών και το ελληνικό ελαιόλαδο, ταξιδεύοντας στην Καλαμάτα και στη Σπάρτη.

«Ο λόγος που διαλέξαμε να ξεκινήσουμε το γευστικό μας ταξίδι από τις ελιές Καλαμών είναι ότι πρόκειται για το πιο διάσημο ελληνικό προϊόν στην Αμερική», διευκρίνισε η παρουσιάστρια, σεναριογράφος και συμπαραγωγός της σειράς, Νταϊάνα Κόχυλα, καταφέρνοντας με δυσκολία να ξεπεράσει τη συγκίνησή της. Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Νέα Υόρκη από πατέρα Ικαριώτη και μητέρα Ιταλίδα, ζει εδώ και 25 χρόνια στην Ελλάδα. Ευγνωμονεί τις δύο της πατρίδες για τον πλούτο που της έδωσαν, για τη δυνατότητα που της χάρισαν να μπορεί να βλέπει τον κόσμο από –τουλάχιστον– δύο πλευρές.

Πέρα από... φήμες


Η συγκεκριμένη σειρά είναι για την ίδια μια προσπάθεια να δείξει στους Αμερικανούς την Ελλάδα πέρα από στερεότυπα και φήμες, να τους δείξει τη δική της Ελλάδα όπως τη ζει, τη γεύεται και την ιστορεί στα βιβλία της, όλα αυτά τα χρόνια. Και βέβαια να τους πείσει να έρθουν στη χώρα και να γευθούν τα ελληνικά προϊόντα.

Το preview που είδαμε, στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη, είναι εξαιρετικό. Το «Ελληνικό Τραπέζι» της Νταϊάνας Κόχυλα είναι στρωμένο με αγάπη, σεβασμό και τρυφερότητα: χωρίς περιττά στοιχεία, είναι μεστό σε πληροφορίες, οι οποίες ανακατεύονται με μαεστρία με τις γεύσεις, τα αρώματα και την καλή διάθεση. Μια πρόσκληση από την Ελλάδα και τους Ελληνες προς τους Αμερικανούς.

Το γευστικό ταξίδι σε κάθε επεισόδιο (συνολικά έχουν γυριστεί μέχρι στιγμής 13, αλλά η παραγωγή θα συνεχιστεί) ξεκινά από το χωράφι, τον τόπο παραγωγής, περνά στη διαδικασία μεταποίησης και καταλήγει φυσικά στην κουζίνα όπου μαγειρεύονται εύκολες, ευφάνταστες και ταυτόχρονα προσαρμοσμένες στο τρόπο ζωής του κοινού που απευθύνονται, συνταγές.

​​«My Greek Table with Diane Kochilas», πρεμιέρα 6 Οκτωβρίου σε όλη την Αμερική, ξεκινώντας από το δίκτυο American Public Television. Διάρκεια Επεισοδίου: 30 λεπτά, Πρώτη σεζόν: 13 επεισόδια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ