ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Μαθηματικός ο ταραξίας με το smart από το Ναύπλιο που πέταξε τα φέιγ βολάν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 π.μ. | | |
Μαθηματικός ο ταραξίας με το smart από το Ναύπλιο που πέταξε τα φέιγ βολάν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα
 Ένας 68χρονος συνταξιούχος καθηγητής, που είχε προσαχθεί κατά τη διάρκεια της κηδείας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, γιατί πετούσε φεϊγβολάν με υβριστικό περιεχόμενο και εικόνες πολιτικών πίσω από κάγκελα φυλακής (!), είναι ύποπτος για αντίστοιχη ενέργεια έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλ. Κουμουνδούρου. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, δεν έχει διαπράξει κάποιο ποινικό αδίκημα που να δικαιολογεί την προσαγωγή ή σύλληψή του.

Ο «μαθηματικός», είχε κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στις 31 Μαίου 2017, κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ρίχνοντας φεϊγβολάν με πολιτικά πρόσωπα πίσω από κάγκελα. Τότε είχε προσαχθεί, και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Στις 17 Σεπτεμβρίου έγινε κάτι αντίστοιχο έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο μετά τις 19:00 εκείνο το απόγευμα, οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στην Πλ. Κουμουνδούρου και υπεύθυνοι ασφαλείας των γραφείων, είχαν εντοπίσει ένα ασημί SMART, που δεν απασχολούσε, με τον οδηγό να πετάει φεϊγβολάν με φωτογραφίες των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, και αυτούς πίσω από «κάγκελα». Το όχημα κινήθηκε προς το Μοναστηράκι και παρά τις αναζητήσεις των αστυνομικών δεν εντοπίστηκε. Από την αστυνομική έρευνα στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας, διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας ανήκαν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας γυναίκας που διαμένει στο Ναύπλιο, χωρίς όμως να εμπλέκεται με κάποιο τρόπο στην υπόθεση. 

Οι αστυνομικοί εκτίμησαν πως το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο ίδιου τύπου. Αυτή η διαπίστωση προκάλεσε την ένταση των μέτρων στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, όπως και στις οικίες και διαδρομές των δύο υπουργών.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, διακρίνοντας ότι τα φεϊγβολάν που έριξε ο «δράστης» στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρόμοιου περιεχομένου και εικόνων με αυτά που είχαν ριφθεί μερικούς μήνες νωρίτερα, αναζήτησαν και πάλι τον συνταξιούχο που είχε προσαχθεί τότε, ο οποίος ενδεχομένως είχε «αναβαθμίσει» τη δράστη του. Όχι φυσικά, για τη σύλληψή του καθώς δεν υπάρχει αδίκημα, που να την δικαιολογεί, αλλά για μια πιστοποίηση εμπλοκής του, προκειμένου να εκτιμηθεί το επίπεδο απειλής και κινδύνου για τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος και τους δύο υπουργούς.

Πηγή: thetoc.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ