ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού μετέφερε στην Κρήτη ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:20:00 μ.μ. | |
Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού μετέφερε την Κρήτη ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος
 Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου και ιδιαίτερα η Επαρχία Σελίνου και η όμορφη και γραφική Σούγια, το νοτιότερο άκρο της Κρήτης, είχαν την ευλογία και χαρά να δεχθούν και υποδεχθούν τον μεγάλο και θαυματουργό Άγιο του Βορρά, τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας.
Το ιερό Λείψανο μετέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και παρακλήσεως του, εκ της περιοχής καταγωμένου (Λειβαδάς Σελίνου), Αιδ. Πρωτ. π. Ευτυχίου Παπαδερού, ο οποίος και προσέφερε την περίτεχνη λειψανοθήκη. 
Η υποδοχή του ιερού Λειψάνου πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της όμορφης, γραφικής και ιστορικής Σούγιας, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, με την πάνδημη συμμετοχή των αρχών του τόπου, Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Ι. Περράκης, Δήμαρχος Κισάμου κ. Θ. Σταθάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Φορέων-Συλλόγων και εκατοντάδων πιστών εκ της ευρύτερης περιοχής.
Την λιτανευτική πομπή συνόδευσαν Ιερείς, παραδοσιακοί Σύλλογοι της περιοχής υπό τους ήχους της μουσικής μπάντας της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και του Δήμου Κισάμου. Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος. 
Ο οικείος Επίσκοπος κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη και τις πολλές ευχαριστίες του προς τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη δια τον «πολύτιμο θησαυρό» της ελεύσεως και μονίμου εναποθέσεως εις τον Ι. Ναό Αγ. Παντελεήμονος Σούγιας τεμαχίου ιερού λειψάνου του Αγ. Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας. «Ο Άγιος του Βορρά, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, από σήμερα και στο διηνεκές θα ευλογεί και αγιάζει τον τόπο και τους ανθρώπους του, στην ευλογημένη αυτή γωνιά του Νότου της Κρήτης.
Ομολογητής και μάρτυρας της πίστεως μας έρχεται στους χαλεπούς και ομιχλώδεις καιρούς της παραζάλης και των πολλών συγχύσεων, να υπενθυμίσει σε όλους το χρέος και την ευθύνη της ομολογίας και αληθείας της πίστεως μας», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχαριστώντας από καρδιάς και τον Αιδ. Πρωτ. π. Ευτύχιο Παπαδερό «εκλεκτό γόνο» την περιοχής, ο οποίος, όπως είπε έγινε «η γέφυρα» ελεύσεως του Αγ. Λουκά εις την Σούγια.
Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη κ. Αμφιλόχιο, ομίλησε περί του βίου του Αγ. Λουκά, αναφερόμενος και σε πολλά θαυμαστά γεγονότα, αφού όπως σημείωσε: «οι Άγιοι μας είναι η παρηγορία και ανάπαυση μας». Τέλος χαιρέτισε ο Αιδ. Πρωτ. π. Ευτύχιος Παπαδερός, ο οποίος εξέφρασε την χαρά και συγκίνηση του δια το γεγονός και το «τάμα» του, ο τόπος καταγωγής του να αποκτήσει την μεγάλη αυτή ευλογία του ιερού Λειψάνου.

Πηγή: flashnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ