ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Αργολίδα: Ιερά αγρυπνία στη Ζόγκα Ελληνικού για τον Άγιο Ιγνάτιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:40:00 π.μ. | |
Αργολίδα: Ιερά αγρυπνία στη Ζόγκα Ελληνικού για τον Άγιο Ιγνάτιο (βίντεο)
 Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του οσιομάρτυρα στην περιοχή Ζόγκα Ελληνικού στην Αργολίδα, όπου βρίσκεται το ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου.
Πρόκειται για ένα πανέμορφο προσκύνημα στην ορεινή Αργολίδα ,χτισμένο εξολοκλήρου από τον Αγιορείτη Ιερομόναχο Ιγνάτιο τον Γρηγοριάτη. Φέτος προς τιμή της μνήμης του Αγίου ,καθώς και για την εορτή του κτήτορα του προσκυνήματος ιερομονάχου Ιγνατίου, τελέσθηκε ιερά αγρυπνία. Τον πανηγυρικό εσπερινό καθώς και στην θεία λειτουργία τέλεσε ο ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης . Στο τέλος της αγρυπνίας ο ιερομόναχος ευχαρίστησε του ιερείς που τον τίμησαν ,καθώς και όλους του πιστούς που ήρθαν για να τιμήσουν τον οσιομάρτυρα Άγιο Ιγνάτιο.
Το Ιερό Προσκύνημα είναι κτισμένο σε υψόμετρο 350 μ. και βρίσκεται μέσα σ’ ένα ωραιότατο τοπίο κατάφυτο από ελαιόδεντρα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, κτισμένο στον ημιορεινό οικισμό Ζόγκα Ελληνικού, επαρχίας Άργους, Νομού Αργολίδος.
Ο Ιερομόναχος ΙγνάτιοςΓρηγοριάτης, καταγόμενος από τον παρακείμενο μικρό και αραιοκατοικημένο οικισμό Ζόγκα Άργους, ξεκίνησε την ανέγερση του κεντρικού Ιερού Ναού του Αγἰου Ιγνατίου του Θεοφόρου από αγάπη για την γενέτειρά του προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκκλησιαστικές ανάγκες των συγχωριανών του, οι οποίοι μάλιστα και βοήθησαν στο αρχικό στάδιο ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, τόσο με τα πενιχρά οικονομικά τους, όσο και με προσωπική τους εργασία. Ακολούθως και μέχρι της περατώσεως του όλου Ιερού Συγκροτήματος, το βάρος της οικονομικής δαπάνης του έργου, καλύφθηκε από δωρεές χριστιανών κυρίως εξ Αθηνών και εκ Θεσσαλονίκης.
Ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε κατάτο έτος 1983 από τον τότε Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Χρυσόστομο Β´ (Δεληγιαννόπουλο)και τιμάται επ’ ονόματι του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου. Τα ιερά εγκαίνιά τέλεσε το έτος 1986 ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Ιάκωβος Β´ (Παχής). Μετά την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Ιγνατίου, ανηγέρθη ξενώνας για την εξυπηρέτηση των ευλαβών προσκυνητών του Ιερού Προσκυνήματος.
Για την μεγαλύτερη αξιοποίηση του προϋπάρχοντος έργου καθώς και για την ευρύτερη εκκλησιαστική, κοινωνική και πολιτιστική προσφορά του προς την αγία μας Εκκλησία και τον ευσεβή λαό μας, ανηγέρθη Συνεδριακό Κέντρο, του οποίου τα εγκαίνια έγιναν επίσημα στις 30 Απριλίου, του έτους 2003,υπό του οικείου Μητροπολίτου Αργολίδος μακαριστού Ιακώβου Β´. Σχεδόν ταυτόχρονα ανεγέρθη το περικαλλέστατο παρεκκλήσιο του Απ. Παύλου και της Αγ. Αναστασίας της Ρωμαίας, προς τιμήν του μεγάλου Δωρητού του Ι.Προσκυνήματος Θεσσαλονικέα Παύλο Λαδένη και της Ιεράς Mονής Γρηγορίου, όπου ιδιαιτέρως πανηγυρίζεται η μνήμη της Αγ. Αναστασίας της Ρωμαίας.
Το έτος 2009 ανηγέρθη δεύτερος ξενώνας με ενσωματωμένο ναΐσκο, αφιερωμένο στους εν Άθω διαλάμψαντας Οσίους Πατέρες. Το Ιερό Συγκρότημα του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου εκκλησιαστικά ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος. Αναγνωρίστηκε επίσημα ως Ιερόν Προσκύνημα από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και, με βάσι τονυπ’ αριθμόν 129/1999 Κανονισμό, δημοσιευθέντα στο υπ’αριθμόν 228 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της 3 Νοεμβρίου 1999, διοικείται από επταμελή Διαχειριστική Επιτροπή με πρόεδρο τον εκάστοτε οικείο Μητροπολίτη.
Κατά την αγρυπνία έψαλλε η εκκλησιαστική χορωδία νέων «Εν Ψαλτηρίω» από την Αθήνα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ