ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Χταπόδι έκανε βόλτες σε παραλία του Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:35:00 π.μ. | |
Χταπόδι έκανε βόλτες σε παραλία του Ναυπλίου (βίντεο)
 Ένα χταπόδι βγήκε στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο και όσοι βρέθηκαν στο σημείο την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 έμειναν έκπληκτοι.

Το συγκεκριμένο χταπόδι το οποίο θα δείτε και στο βίντεο, ξεκίνησε την "περιπλάνηση" στην παραλία τραβώντας φυσικά τα βλέμματα.
Τα μεσογειακά χταπόδια κάνουν την εμφάνισή τους στα πιο ρηχά νερά κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο (και συνεχίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα), καθιστώντας έτσι ευκολότερο να ψαρέψεις μεγάλου μεγέθους και πολλών κιλών χταπόδια, σε σύγκριση με τους θερινούς μήνες, που πρέπει να τα αναζητήσεις σε πιο βαθιά νερά.
«Δύσκολο» αλίευμα για όλους του θηρευτές εκτός από τον άνθρωπο, που έχει ανακαλύψει πολλούς τρόπους ψαρέματος (σαλαγκιά από βάρκα, κολπάδα, χταποδιέρες, καλαθούνες, ψαροντούφεκο, δολώματα φωσφόρου κ.ά) αποτελεί ο πιο δημοφιλής, κατά πολλούς, καλοκαιρινός μεζές, το χταπόδι. 
Οι δυσκολίες όμως δεν περιορίζονται στο ψάρεμα, αφού για να στεφθεί με επιτυχία το μαγείρεμά του, πρέπει πρώτα να έχει χτυπηθεί με δύναμη σε βράχια «τεσσαράκοντα παρά μία» φορές, όπως έλεγαν και οι παλιοί ψαράδες. 
Να έχετε όμως πάντα κατά νου πως απαγορεύεται το ψάρεμα χταποδιού μικρότερου βάρους των 500 γραμμαρίων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ