ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 π.μ. |
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συνεχίζει τη διεύρυνση των συνεργασιών του, ενισχύοντας περαιτέρω τις προοπτικές και τη δυναμική του, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Τη σημαντική αυτή συνεργασία επικύρωσαν, στις 3 Οκτωβρίου 2017, οι εκπρόσωποι των δύο φορέων, Αθανάσιος Θανόπουλος, Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και Κωνσταντίνος Μασσέλος και Κυριάκος Σουλιώτης, Πρύτανης και Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αντίστοιχα.

Η συνεργασία των δύο φορέων εστιάζεται σε θέματα όπως:

· Η επεξεργασία, ανάλυση και ερμηνεία δεδομένων, κυρίως στον τομέα των κοινωνικών επιστημών, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της υγείας (π.χ. συμπεριφορές υγείας, χρήση υπηρεσιών υγείας κ.λπ.) με χρήση state-of-the-art τεχνολογιών όπως τα big data analytics, machine learning κ.λπ.

· Η ανάπτυξη ειδικών στατιστικών εργαλείων για τη συλλογή και αξιοποίηση δεδομένων με έμφαση στον τομέα της υγείας.

· Η διεξαγωγή ειδικών, στοχευμένων, ερευνών υγείας και σύνταξη σχετικών εκθέσεων.

· Η στοχευμένη σύνδεση της έρευνας με την εκπαίδευση σε τομείς όπου υπάρχει κρίσιμη μάζα ερευνητικού δυναμικού, με ειδικό ενδιαφέρον στον κλάδο της υγείας.

· Η από κοινού διοργάνωση Ημερίδων/Συνεδρίων, που ως στόχο θα έχουν τη διάχυση της γνώσης στην ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και σε διάφορους κοινωνικούς φορείς.

· Η ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας, η οποία θα διευκολύνει και θα προάγει την έρευνα, μέσα από την συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά προγράμματα.

· Η συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά προγράμματα, η ενίσχυση της θεωρητικής και πρακτικής άσκησης των φοιτητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η πρώτη δράση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο φορέων έχει στόχο την επεξεργασία και αξιοποίηση δεδομένων από τον τομέα της υγείας και τη διενέργεια ειδικών στοχευμένων ερευνών υγείας με σκοπό την ενίσχυση της γνώσης στον τομέα αυτό.

Επιπλέον, τα δύο μέρη εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν άμεσα σε επέκταση της μεταξύ τους συνεργασίας και σε άλλα πεδία της Πληροφορικής όπως η ασφάλεια υπολογιστικών συστημάτων, η επεξεργασία φυσικής γλώσσας, τα υπολογιστικά συστήματα υψηλής απόδοσης κ.λπ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ