ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα (όλες οι δράσεις)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:32:00 μ.μ. |
Για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα (όλες οι δράσεις)
Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Λυκείου Επιδαύρου, θα πραγματοποιήσει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Αντιπεριφέρειας Αργολίδας και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα αφορά στη διενέργεια σύντομων βιωματικών θεατρικών εργαστηρίων και διαλέξεων πάνω σε κείμενα που θα ανεβούν την επόμενη χρονιά στην Επίδαυρο. Τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται σε κατοίκους, εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και θα γίνονται από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, σκηνοθέτες και άλλους καλλιτέχνες,υπό την επιστημονική επίβλεψη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τις δράσεις συντονίζουν οι κυρίες Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σκηνοθέτης και σύμβουλος εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα Υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Αγγελική Τσάκωνα, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός στη δράση Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως εμψυχωτές μια ομάδα επιλεγμένων θεατροπαιδαγωγών από την Αργολίδα με ειδίκευση στην εμψύχωση ανάλογων προγραμμάτων.

Η φετινή θεματική του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2018, Πολιτεία και Πολίτης, είναι η αφορμή και η έμπνευση για τον σχεδιασμό των εργαστηρίων, των θεατροπαιδαγωγικων δράσεων και των διαλέξεων. Παράλληλα θα επιλεγούν από τα έργα που θα παιχθούν φέτος στην Επίδαυρο συγκεκριμένα έργα που η θεματική τους μπορεί να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο από τις αντίστοιχες βαθμίδες εκπαίδευσης αλλά και τους ενήλικες συμμετέχοντες.

ΔΡΑΣΗ 1η: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Α’ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η μέθοδος που ακολουθείται από την ομάδα των επιλεγμένων θεατροπαιδαγωγών στις παρεμβάσεις στα σχολεία είναι μαθητοκεντρική και ομαδοσυνεργατική, με έμφαση στο παιχνίδι, τη δημιουργικότητα και την συλλογική επινόηση της παραστατικής διαδικασίας. Το πρόγραμμα είναι δομημένο ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας.

Παρεμβάσεις στα σχολεία

Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2017: Παρεμβάσεις σε σχολεία εκτός του Δήμου Ναυπλιέων
Ιανουάριος – Ιούνιος 2018: Παρεμβάσεις σε όλο το Νομό Αργολίδας.

Οι παρεμβάσεις θα υλοποιούνται στα επιλεγμένα σχολεία με τον συντονισμό δύο θεατροπαιδαγωγών και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Οι συναντήσεις θα διενεργούνται στο χώρο του σχολείου εκτός των ωρών λειτουργίας του σχολείου.

Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών


Απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών που υπάγονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και ενδιαφέρονται με την τάξη τους ή ομάδα μαθητών του σχολείου τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Κεντρική Δράση

Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου

Με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών του Φεστιβάλ (Ιούνιος 2018).

ΔΡΑΣΗ 2η: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Β’ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η μέθοδος που ακολουθείται από την ομάδα των επιλεγμένων θεατροπαιδαγωγών στις παρεμβάσεις στα σχολεία είναι μαθητοκεντρική και ομαδοσυνεργατική, με έμφαση στο παιχνίδι, τη δημιουργικότητα και την συλλογική επινόηση της παραστατικής διαδικασίας. Το πρόγραμμα είναι δομημένο ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας (13-15 και 16-18).

Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών. Απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών που υπάγονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και ενδιαφέρονται με την τάξη τους ή ομάδα μαθητών του σχολείου τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Παρεμβάσεις στα σχολεία

Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2017: Παρεμβάσεις σε σχολεία εκτός του Δήμου Ναυπλιέων
Ιανουάριος – Ιούνιος 2018: Παρεμβάσεις σε όλο το Νομό Αργολίδας.
Οι παρεμβάσεις αφορούν σε μία τρίωρη συνάντηση στα επιλεγμένα σχολεία με τον συντονισμό δύο θεατροπαιδαγωγών και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Οι συναντήσεις θα διενεργούνται στο χώρο του σχολείου εκτός των ωρών λειτουργίας του σχολείου.

ΔΡΑΣΗ 3η: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης κοινού απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους κατοίκους του νομού Αργολίδας.

Περιλαμβάνει και παρεμβάσεις στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, και συγκεκριμένα σε γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα μόνοι ή μαζί με τα παιδιά τους σε απογευματινή ώρα στο χώρο του σχολείου.

Διάρκεια προγράμματος Εκπαιδεύοντας το κοινό στο αρχαίο δράμα: Νοέμβριος 2017- Ιούλιος 2018.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Αντιπεριφέρειας Αργολίδας.

Πληροφορίες: lyceumepidaurus@greekfestival.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ