Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Κλείνει το εργοστάσιο της Πίτσος και πάει στην Τουρκία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:42:00 μ.μ. | |
Κλείνει το εργοστάσιο της Πίτσος και πάει στην Τουρκία
 Μια από τις ιστορικότερες βιομηχανικές μονάδες της χώρας. Το εργοστάσιο της Bosch-Siemens Hausgerate Hellas (ΒSH Hellas), πρώην Πίτσος, που βρίσκεται στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη κλείνει και μεταφέρει την παραγωγή της στην Τουρκία. 

Πίτσος, εμπιστοσύνη ήταν ένα από τα σλόγκαν της ιστορίας. Και παρότι τα ελληνικά νοικοκυριά αγκάλιασαν την ιστορική αυτή εταιρία, η Πίτσος κλείνει.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση η μονάδα, θα λειτουργήσει για άλλο ένα χρόνο και στη συνέχεια θα κλείσει. Η διοίκηση της επιχείρησης, προκειμένου να περιορίσει τον αντίκτυπο, ζήτησε από τώρα να προχωρήσει η μείωση προσωπικού.

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

Πριν από λίγες ημέρες, πρότεινε στους εργαζομένους να ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Προβλέπεται η αποζημίωση των 250 εργαζομένων στο 100% των προβλεπομένων. Επιπλέον θα πάρουν μπόνους 4.000 ευρώ για κάθε χρόνο απασχόλησης στο εργοστάσιο. Το ανώτατο όριο είναι τα 120.000 ευρώ για όσους έχουν περισσότερα από 30 έτη. Το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου 2017.

Τι θα παράγει μέχρι να κλείσει – Η παραγωγή θα μεταφερθεί στην Τουρκία

Η BSH Hellas εξασφάλισε μια προσωρινή παραγωγή που θα επιτρέψει τη λειτουργία της μονάδας για περίπου ένα χρόνο. Αυτή η προσωρινή παραγωγή αφορά 140.000 εντοιχισμένους φούρνους Bosch. Μετά θα μπουν οι τίτλοι του τέλους σε μία από τις πιο ιστορικές βιομηχανίες της χώρας, με ιστορία άνω των 150 ετών. Κατά πάσα πιθανότητα, η παραγωγή θα μεταφερθεί στην Τουρκία.

Είχαν υποσχεθεί αναβάθμιση και επέκταση του εργοστασίου

Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση και η επέκταση του εργοστασίου της BSH Hellas αποτέλεσαν μέρος της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens το 2012. Η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο της διευθέτησης των διοικητικών και νομικών διαφορών που υπήρξαν σχετικά με τα «μαύρα» ταμεία της γερμανικής εταιρείας. Η επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ, ωστόσο, που υποσχέθηκε η γερμανική εταιρεία, δεν υλοποιήθηκε. Τον Σεπτέμβριο του 2014 η Siemens Γερμανίας πώλησε τη συμμετοχή της στην Bosch. Έτσι, η Bosch κατέστη ο μοναδικός μέτοχος της BSH GmbH, που είναι η μητρική εταιρεία της BSH Hellas.

Πηγή: newsit.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ