ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Ομιλία στην Ζόγκα Ελληνικού για τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 μ.μ. | |
Ομιλία στην Ζόγκα Ελληνικού για τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη (βίντεο)
 Στην Αργολίδα βρέθηκε η Σεβαστή Αθηνά Σιδέρη, πνευματικό τέκνο τού Αγίου Πορφυρίου τού Καυσοκαλιβίτου, καλεσμένη από τον Ιερομόναχο Ιγνάτιο Γρηγοριάτη, υπεύθυνο του προσκυνηματικού κέντρου Αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου στην ορεινή Ζόγκα Αργολίδος.  Το θέμα της ομιλίας της ήταν "`Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης".
Σε μια κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Αγίου Ιγνατίου η Αθηνά Σιδέρη , ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας της με τρόπο γλαφυρό και ζωηρό όπως άλλωστε κάνει σε κάθε ομιλία της για τον Άγιο Πορφύριο.
Την ομιλία παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος , ιερείς από την Αργολίδα και πάρα πολύς κόσμος.
Πριν την ομιλία τελέσθηκε εσπερινός στον ιερό ναό του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, ιερουργούντος του πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Μητροσύλη, ενώ τέθηκαν προς προσκύνηση Ιερά Λείψανα Αγίων.
Η Αθηνά Σιδέρη ήταν πνευματικό του τέκνο , και όσα παρουσίασε ήταν από την προσωπική της έμπειρα πού είχε κοντά στον "Οσιο Πορφύριο.
 Το Ιερό προσκύνημα Αγ. Ιγνάτιος ο Θεοφόρος», είναι ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, κτισμένο στον ημιορεινό οικισμό Ζόγκα Ελληνικού, επαρχίας Άργους, Νομού Αργολίδος.
Ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης, καταγόμενος από τον παρακείμενο μικρό και αραιοκατοικημένο οικισμό Ζόγκα Άργους, ξεκίνησε την ανέγερση του κεντρικού Ι. Ναού του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου από αγάπη για την γενέτειρά του προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκκλησιαστικές ανάγκες των συγχωριανών του, οι οποίοι μάλιστα και βοήθησαν στο αρχικό στάδιο ανεγέρσεως του Ι. Ναού, τόσο με τα πενιχρά οικονομικά τους, όσο και με προσωπική τους εργασία.
Ακολούθως και μέχρι της περατώσεως του όλου Συγκροτήματος, το βάρος της οικονομικής δαπάνης του έργου, ανέλαβε και εκάλυψε εξ ολοκλήρου ο π. Ιγνάτιος, αποκλειστικά από δωρεές φίλων και πνευματικών του τέκνων κυρίως από Θεσ/νίκη και Αθήνα.
Ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε κατά το έτος 1983 από τον τότε Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Χρυσόστομο Β´ (Δεληγιαννόπουλο) και τιμάται επ’ ονόματι του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου. Τα ιερά εγκαίνια του ετέλεσε κατά το 2003, ο μακαριστός Μητροπολίτης Αργολίδος κυρός Ιακώβος ο Β´, παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους κόσμου. Το Ιερό Συγκρότημα του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου εκκλησιαστικά ανήκει στην Ι. Μητρόπολη Αργολίδος.
Αναγνωρίστηκε επίσημα ως Ιερόν Προσκύνημα από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και, με βάσι τον υπ» αριθμόν 129/1999 Κανονισμό, δημοσιευθέντα στο υπ’αριθμόν 228 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της 3 Νοεμβρίου 1999, διοικείται από επταμελή Διαχειριστική Επιτροπή με πρόεδρο τον εκάστοτε οικείο Μητροπολίτη. Το Ιερό Προσκύνημα είναι κτισμένο σε υψόμετρο 350 μ. και βρίσκεται μέσα σ» ένα ωραιότατο τοπίο κατάφυτο από ελαιόδενδρα. Απέχει από την πόλη του Άργους 13 χιλ. και από το Κεφαλάρι του Άργους 7 χιλ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ