ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Πρόσκληση για συμμετοχή πολιτών στο πρόγραμμα μετανάστευσης της πεταλούδας Vanessa atalanta (Κόκκινος ναύαρχος)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:04:00 π.μ. |
Πρόσκληση για συμμετοχή πολιτών στο πρόγραμμα μετανάστευσης της πεταλούδας Vanessa atalanta (Κόκκινος ναύαρχος)
Η φθινοπωρινή μετανάστευση για τις πεταλούδες Vanessa atalanta έχει ξεκινήσει ήδη στην Ευρώπη και σε μερικές χώρες έχουν ήδη αναφερθεί μεγάλες συναθροίσεις. Η πεταλούδα Vanessa atalanta μεταναστεύει ετησίως την άνοιξη προς τον Βορρά και το φθινόπωρο προς Νότια. 
Επίσης μερικές φορές οι πεταλούδες διαχειμάζουν στην χώρα μας. Είναι μια πεταλούδα όπου μπορεί να την εντοπίσουμε και να την προσελκύσουμε πολύ εύκολα. 
Το πρόγραμμα της καταγραφής της μετανάστευσης της πεταλούδας Vanessa atalanta στην Ευρώπη τρέχει από το Insect Migration and Ecology Lab του πανεπιστημίου του Bern και η Ελλάδα συμμετέχει μέσω του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Βιοποικιλότητας. 

Υποστηρίζεται σε 20 χώρες στην Ευρώπη και τρέχει πάνω από 40 ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Ερευνούμε την μετανάστευση της πεταλούδας Vanessa atalanta με την βοήθεια των πολιτών. 
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι πολίτες είναι να καταγράψουν την πεταλούδα στην πλατφόρμα inaturalist στο αντίστοιχο πρόγραμμα (https://www.inaturalist.org/projects/red-admiral-in-europemovements-in-space-and-time). 

Η καταγραφή είναι πολύ εύκολη, και μπορεί να γίνει και χωρίς φωτογράφιση της πεταλούδας (εάν και δεν το συστήνουμε, μιας και η φωτογράφιση της είναι πολύ εύκολη ακόμα και από κινητό), αρκεί να μπει η τοποθεσία και το στάδιο ζωής της πεταλούδας (αυγό, κάμπια, χρυσαλλίδα, ενήλικο). 
Εμείς σαν Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και να καταγράψουν την πεταλούδα Vanessa atalanta από την περιοχή που βρίσκονται. 

Στο πρόγραμμα μπορούν να εισάγουν και παλιότερες καταγραφές εάν έχουν. Και για όσους ενδιαφέρονται υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας (www.biodiversitygr.org) ακόμα και οδηγίες με βήμα-βήμα πως να βάλουν τις καταγραφές τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ