ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Λαμπρές εκδηλώσεις για την 195η επέτειο της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον Ζατουνιώτη Στάϊκο Σταϊκόπουλο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:00:00 μ.μ. | |
Λαμπρές εκδηλώσεις για την 195η επέτειο της απελευθέρωσης του Ναυπλίου
Οι εκδηλώσεις για της 195η επέτειο της Άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου θα κορυφωθούν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα: 

Η Φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίζει στους ίδιους δρόμους του Ναυπλίου, όπου βάδιζε και ο Σταϊκόπουλος. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί από άγημα στρατού, η παραλαβή της εικόνας του Πορθητή Στάϊκου Σταϊκόπουλου, από το Δημαρχείο και η μεταφορά της στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, μέσα στο Φρούριο. 

Εκεί θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, παρουσία των τοπικών αρχών, εκπροσώπου της Κυβέρνησης και όλων των συμπατριωτών του Σταϊκόπουλου, από την Ζάτουνα, όπου και θα εκφωνηθεί και ο Πανηγυρικός.

Στη συνέχεια μπροστά στον Ανδριάντα του Σταϊκόπουλου, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ναυπλίου, θα ψαλεί επιμνημόσυνος δέησης και θα γίνει κατάθεση στεφάνων, από όλες τα Αρχές του Νομού και της πόλης. Στεφάνι θα καταθέσει και εκ μέρους της γενέτειράς του Ζάτουνας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ζατουνιτών Γιάννης Δρούλιας.

Οι φίλοι της Ζάτουνας κα οι Ζατουνίτες της Αθήνας θα πλαισιώσουν τον Σύνδεσμο, όπως κάθε χρόνο και θα παραστούν για να τιμήσουν τον Αθάνατο συμπατριώτη τους Στάϊκο Σταϊκόπουλο, τον Δοξασμένο Στρατηγό, που τίμησε με τις ανδραγαθίες του την Πατρίδα αλλά και την γενέτειρά του.

Η παρουσία τους στη πόλη του Ναυπλίου την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στις εορταστικές εκδηλώσεις, είναι η ελάχιστη Τιμή, στον δικό τους συμπατριώτη Ήρωα της Πατρίδας μας, τον Στάϊκο Σταϊκόπουλο.

Το απόγευμα στις 7:00 στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. συνδιοργανώνουν μουσική εορταστική εκδήλωση “ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΑ”.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βυζαντινούς ύμνους, άσματα δημώδη, παραδοσιακά, έντεχνα, για τ’ Ανάπλι, το Παλαμήδι, την Ακροναυπλία καθώς και άλλα ανθολογημένα τραγούδια από διάφορες περιοχές του ελληνισμού με το μουσικό σχήμα Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Στις φώτο: 

* Η εικόνα του Στάϊκου, έχει ζωγραφιστεί έγχρωμη πάνω σε πανί (οργάντζα) όπου φαίνεται ο Σταϊκόπουλος να κρατά στα χέρια του τις δυο σημαίες που ύψωσε, την μια στο κάστρο του Παλαμηδίου και την άλλη στο κάστρο της Ακροκορίνθου. Παράλληλα η Αθηνά και η Ελλάδα τον δαφνοστεφανώνουν από κοινού. Γύρο δε από τον Ήρωα βρίσκονται τα παλληκάρια του. (Προέρχεται η εικόνα αυτή από εκ του φυσικού κάδρου, από το αρχείο του συμβολαιογράφου Αθανασίου Δ. Θανόπουλου).
**Η υπογραφή του Σταϊκόπουλου, σε αίτημά του, που είχε υποβάλει από την Τριπολιτσά με ημερομηνία 13: 8βρίου 1824, στην Σεβαστή Διοίκηση ζητώντας να του μετρήσουν τα έξοδά του, καταθέτοντας την «… άθλια κατάσταση της υγείας του». Όπως αναφέρει το αίτημά του αυτό το απέστειλε με τον Ζατουνίτη αγωνιστή Λεοναρδόπουλο…

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ