ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Με Ηλία Μαμαλάκη τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ «Οι θησαυροί της Αργειακής Γης»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:48:00 μ.μ. | |
Με Ηλία Μαμαλάκη τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ «Οι θησαυροί της Αργειακής Γης»
Στα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ «Οι θησαυροί της Αργειακής Γης», ελιά, πορτοκάλι, οίνος, που διοργανώνει ο δήμος Άργους Μυκηνών από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2017, στον χώρο των Στρατώνων Καποδίστρια, θα βρίσκεται και ο γνωστός παρουσιαστής και ειδικός στην γαστρονομία Ηλίας Μαμαλάκης.


Ο Δήμος Άργους Μυκηνών είναι γνωστός για τη μακραίωνη ιστορία του, για τον πολιτιστικό του πλούτο και για τους θησαυρούς της γης του. Το πορτοκάλι, το κρασί, το λάδι της αργειακής γης αποτελούν τη βάση της ελληνικής διατροφής από τους αρχαίους χρόνους.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης γνωστός και αυτός λάτρης της ιστορίας και της γαστρονομίας δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα τέτοιο γεγονός και θα βρίσκεται στον χώρο της έκθεσης για να επιμεληθεί γευστικές προτάσεις από τα προϊόντα της Αργειακής γης, αλλά και να συμβουλέψει επαγγελματίες και ερασιτέχνες της κουζίνας πως να τα διαχειρίζονται ώστε να αναδεικνυόταν οι ιδιαίτερες γεύσεις τους

Στόχος της έκθεσης είναι η προώθηση των προϊόντων, η προσέλκυση νέων για ενασχόληση με τον τομέα της γεωργίας αλλά και η δυνατότητα να παρουσιάσουν παραγωγοί και επιχειρηματίες ένα ευρύ φάσμα παροχών - προϊόντων τους σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, από την παραγωγή έως την κατανάλωση των θησαυρών αυτών. Σε μια εποχή όπου η αγροτική επιχειρηματικότητα πλήττεται ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με την ΠΕΔ Πελοποννήσου συνδιοργανώνουν την έκθεση η οποία πέρα από τον διαφημιστικό της χαρακτήρα θα αποτελέσει τον τόπο για τη σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες του κλάδου.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στέκεται αρωγός στη σκληρή προσπάθεια των παραγωγών μας να κρατηθεί η βάση της ελληνικής οικονομίας ζωντανή.

Από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου, η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 17.00 έως τις 10.00 το βράδυ τις καθημερινές και το σαββατοκύριακο από τις 10.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ.
Ο Ηλίας Μαμαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά, δούλεψε πολλά χρόνια σαν υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες. Μετά από αρκετές εμπειρίες, γύρω στα σαράντα του χρόνια, ασχολήθηκε με τη γαστρονομία.

•Έχει γράψει μέχρι τώρα δώδεκα (12) βιβλία (μεταξύ των οποίων και ένα μυθιστόρημα) με κύριο κορμό πάντα τη μαγειρική και την ευζωία και ένα CD με συνταγές και παραμύθια.

• Ασχολείται με το design προϊόντων σε βιομηχανίες τροφίμων ( Μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει το περίφημο Greek Mac και το Greek Chicken για τη ελληνική MC DONALD. To Greek Mac κάνει σήμερα διεθνή καριέρα σε 10 χώρες). Έχει σχεδιάσει γευστικά πάρα πολλές κονσέρβες της Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου, ήταν σύμβουλος γεύσης στα τυροκομεία Κρήτης και παλαιότερα επιμελείτο το μενού πολλών διακεκριμένων εστιατορίων.

• Από το 1997 ως τα τέλη του 2007 είχε μια πεντάλεπτη καθημερινή εκπομπή με συνταγές στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ,. Από τον Φεβρουάριο 2008 συνεχίζει τις 5λεπες εκπομπές του στο ραδιόφωνο CITY 99,5 και επιπλέον κάθε Σάββατο μεσημέρι έχει μια δίωρη εκπομπή που αφορά τη γεύση και το ταξίδι.

• Ήταν για τρία χρόνια ο κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής "Στη Κουζίνα Ολοταχώς "στο MEGA Channel, το πρώτο σε θεαματικότητα κανάλι της Ελλάδας. H εκπομπή ήταν η ελληνική εκδοχή της σειράς READY STEADY COOK του BBC .

• Επί πέντε συνεχή χρόνια παρουσίασε ένα τηλεοπτικό οδοιπορικό, σ' όλα τα μέρη της Ελλάδος, χώρες της Μεσογείου, της Ευρώπης και του εξωτερικού, με θέμα τη γεύση και τον πολιτισμό με τον τίτλο «Μπουκιά σε Συχώριο». Στη σειρά είναι ο παρουσιαστής και αρχισυντάκτης και προβλήθηκε στο MEGA Channel.

Η σειρά έχει βραβευτεί ήδη στη Ελλάδα και Διεθνώς. (Καλύτερου ντοκυμαντέρ, 2 φορές καλύτερου μοντάζ και βραβείο πιο δημοφιλούς εκπομπής το 2007, ενώ ήταν υποψήφια για καλύτερη σκηνοθεσία τηλεοπτικής σειράς). Τον Ιανουάριο του 2006 βραβεύτηκε στις Κάννες στο Διεθνές Φεστιβάλ του GOURMET VOICE σαν το καλύτερο τηλεοπτικό πρόγραμμα σε σειρά. Το 2007 ο Ηλίας Μαμαλάκης βραβεύτηκε σαν το πιο δημοφιλές πρόσωπο της Ελληνικής τηλεόρασης.

• Τον Απρίλιο 2007 ανέλαβε σαν Διευθυντής έκδοσης του BBC OLIVE, στην ελληνική έκδοσή του.

• Τον Νοέμβρη του 2008 ανέλαβε Διευθυντής Έκδοσης του ένθετου μαγειρικής του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ με τίτλο «ΚΟΥΖΙΝΑ».

• Από το Νοέμβρη του 2009 ανέλαβε Διευθυντής Έκδοσης του ένθετου μαγειρικής στον Κόσμο του ΕΠΕΝΔΥΤΗ με τίτλο «Λιχουδιές».

• Πραγματοποιεί σεμινάρια με θέματα το ελληνικό τυρί, την αρχαία ελληνική κουζίνα, τη μεσογειακή διατροφή κ α, σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα ( Δημοτικά, Μέση εκπαίδευση , Πανεπιστήμια) Οργανισμούς, Συνέδρια κλπ. στην Ελλάδα και Κύπρο.

• Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών (SLOW FOOD, 'Ένωση Δημοσιογράφων Οίνου και της Γαλλικής Ακαδημίας Γαστρονομίας.

• Από το κανάλι της ΕΤ3 παρουσίασε μια σειρά από ντοκυμαντέρ με θέμα την ιστορία της Ελλάδας με τίτλο «ΧΩΜΑΤΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ». Στον πρώτο κύκλο παρουσιάστηκε η προεπαναστατική περίοδος και η ζωή του Κατσαντώνη και στον δεύτερο κύκλο παρουσιάστηκε η ζωή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

• Συμμετείχε στη θεατρική παράσταση «Η Πεντανόστιμη» στο Τρένο στο Ρούφ σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη.

• Έχει σχεδιάσει μια σειρά από 6 διαφορετικές σοκολάτες για λογαριασμό των ζαχαροπλαστείων Fresh εκ των οποίων μια είναι με πράσινο τσάι και μια άλλη με αλάτι

• Εξακολουθεί και είναι σύμβουλος στη βιομηχανία τροφίμων σε θέματα γεύσης.

• Είναι ιδρυτικό μέλος του site Protagon.gr του Σταύρου Θεοδωράκη όπου δημοσιογραφεί σε θέματα που διόλου αφορούν την κουζίνα.

• Συμμετείχε ως κριτής στο διαγωνισμό των Ελλήνων TOP CHEF στον Αντέννα.

• Έγραψε ένα παιδικό θεατρικό με τίτλο «Το διαστημότρενο του κυρίου Ιγνάτιου Ροδόλφου ντε Λος Χούπα Γκλούπα» που ανέβηκε στη θεατρική σκηνή στο Τρένο στο Ρούφ με σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη

• Έχει βραβευθεί από την Unesco και το κράτος του Περού για την καλύτερη συνταγή πατάτας στο διαγωνισμό που έγινε το 2008.

• Έχει συμμετάσχει στην παραγωγή 4 μουσικών δίσκων ως προσκεκλημένος.

• Δημοσιογραφεί στο Κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

• Συμμετέχει ως εθελοντής στις κοινότητες εν Δράσει του ΚΕΘΕΑ

• Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά.

Tίτλοι βιβλίων
Μαγειρικόν
Μαγειρικόν 2
Μη πληρώσετε είναι όλα δικά μου(Μυθιστόρημα)
Η γαστρονομία της Μεσογείου
Το ελληνικό τυρί
Μάγειρας η Καπετάνιος
Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας
Les fromages d' Europe (έκδοση Slow Food Ιταλία)
Ελάτε στη κουζίνα μου
Μαγειρικόν (επανέκδοση)
Ημερολόγιο 2009
Στα Μονοπάτια και στις κουζίνες του κόσμου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ