ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Κεντροαριστερά: Στις 210 χιλιάδες έφθασε η συμμετοχή στις κάλπες - Παράταση όπου κριθεί απαραίτητη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:00:00 μ.μ. |
Κεντροαριστερά: Στις 210 χιλιάδες έφθασε η συμμετοχή στις κάλπες - Παράταση όπου κριθεί απαραίτητη
Λίγο μετά τη 1μμ η συμετοχή έσπασε το φράγμα των 100 χιλιάδων, ενώ στις 20:30 η συμμετοχή ξεπέρασε τις 210.000. Περίπου το 1/3 των ψηφισάντων είναι στην Αθήνα και τα 2/3 στην επαρχία.


Η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς προβλήματα στο 90% των εκλογικών τμημάτων ενώ όλες οι κάλπες είχαν ανοίξει μέχρι τις 9.30πμ.

Οι κάλπες άνοιξαν όπου υπήρχαν τουλάχιστον δύο εκπρόσωποι υποψηφίων αρχηγών και θα μείνουν ανοικτές έως τις 8μμ (με την προσθήκη μίας ώρας όπου κριθεί απαραίτητο και στην Αθήνα λόγω μαραθωνίου).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Ο κάθε πολίτης ψηφίζει σε όποιο εκλογικό κέντρο βρίσκεται κοντά του, με ταυτότητα ή διαβατήριο και πληρώνοντας τρία ευρώ.

Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Νίκος Αλιβιζάτος υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 10.30 το βράδυ, εφόσον βέβαια έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν και αποφευχθούν εντάσεις και εντάσεις.

Η ψήφος των υποψήφιων αρχηγών...

Στις 9.30πμ άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στην Καλλιθέα η Φώφη Γεννηματά.

«Θέλω να προσκαλέσω για άλλη μια φορά τους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης» τόνισε η κυρία Γεννηματά αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν «ένα μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα αντίδρασης στη συντήρηση και στη λιτότητα».

«Αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης», προσέθεσε.

«Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα μας και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή» κατέληξε στις δηλώσεις της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στην Αγία Βαρβάρα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Σταύρος Θεοδωράκης.


Στην Αγία Βαρβάρα, στη γειτονιά που μεγάλωσε, ψήφισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Τον υποδέχτηκαν παιδικοί του φίλοι και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του. Μετά την έξοδο από το εκλογικό τμήμα, δήλωσε:

«Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε το στοίχημα. Ξέρετε έχω πει ότι πρέπει να ψηφίσουν πάνω από 200.000 πολίτες. Πρέπει να δώσουμε μία απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στα λάθη της κυβέρνησης, στον λαϊκισμό που ζούμε και να καταλάβουν ότι έχει κι άλλο δρόμο αυτή η χώρα.

Αρκεί να βρεθούν στο τιμόνι, άνθρωποι που έχουν δουλέψει, άνθρωποι που γνωρίζουν, άνθρωποι που τολμάνε και είναι της λογικής και όχι των ψεύτικων ιδεολογιών”.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέχεια θα επισκεφτεί εκλογικά τμήματα μεταξύ των οποίων στον Κορυδαλλό, το Περιστέρι, το Αιγάλεω».

Στο Πνευματικό έντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε ο Γιώργος Καμίνης.

«Οι εκλογές αφορούν κάθε πολίτη της χώρας. Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα τονισε ο Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας με τους ψηφοφόρους που ήταν εκείνη την ώρα στο εκλογικό κέντρο ο δήμαρχος της Αθήνας στάθηκε στην ανάγκη της συμμετοχής, ώστε να υπάρχει ισχυρή εντολή.

Στον Χολαργό ψήφισε ο Γιάννης Ραγκούσης.


«Σήμερα ζούμε την πιο ευγενική και πολιτικά όμορφη ημέρα ενότητας στο προοδευτικό χώρο εδώ και πολλά χρόνια» ξεκίνησε τις δηλώσεις του.

«Σήμερα είναι η ώρα των πολιτών που αποφασίζουν- αλλά και θα αποφασίζουν- για όλα και για όλους μας» τόνισε και προσέθεσε:

«Αύριο είναι ημέρα δουλειάς, πολλή δουλειά που έχουμε να κάνουμε για να βρεθούμε ξανά κοντά στους αβοήθητους Έλληνες, τις παραγωγικές ηλικίες και στη νέα γενιά».

Στο Άργος ο Γιάννης Μανιάτης.
«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη. Ενώνουμε το χώρο και ανατρέπουμε την παραταξιακή στασιμότητα. Ανατρέπουμε το πολιτικό σκηνικό και κάνουμε το νέο ενωμένο προοδευτικό κίνημα πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Ξαναδίνουμε χαμόγελο κι αισιοδοξία στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Η Δευτέρα θα είναι μια διαφορετική μέρα για την πατρίδα και την κοινωνία μας».

Στη Ρόδο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης.


«Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την προοδευτική παράταξη και πιστεύω και για τη χώρα» επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης.

Οι δηλώσεις έγιναν στη Ρόδο, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Εύχομαι η σημερινή διαδικασία να δώσει την ευκαιρία στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη να προβάλει με πολύ καθαρό τρόπο τις προγραμματικές της θέσεις, να αποκτήσει ξανά το δεσμό που είχε και πρέπει να έχει με την ελληνική κοινωνία και να παίξει το ρόλο της ως υπεύθυνη δύναμη υπέρ του εθνικού συμφέροντος, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές για τον τόπο μας» προσέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παρών στις κάλπες και ο Κώστας Σημίτης.

Λίγο μετά τη 1μμ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Όπως ανέφερε συνεργάτης του είναι η απάντηση σε όσους έλεγαν ότι δεν στηρίζει το νέο εγχείρημα.

Θα είναι παρών και την επόμενη μέρα, ξεκαθάρισε ο συνομιλητής μας. Σήμερα πραγματοποιείται ένα αποφασιστικό βήμα για την αναγέννηση της κεντροαριστεράς, τόνισε σε δηλώσεις του.

Και ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Είναι και ένα κάλεσμα αλλαγής, διότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες, έχει τεράστιες δυνατότητες εάν ο Ελληνικός λαός ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση, τη θέληση, να γίνουν αλλαγές» τόνισε και προσέθεσε:

«Να ξεφύγει από τις μεγάλες κουβέντες εκείνων των παρατάξεων, και της δεξιάς και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ουσιαστικά εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό τάζοντας παραδείσους, αλλά κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προσαρμογή μετά από την οικονομική κρίση.

Είναι η ώρα για μια διαφορετική πορεία της χώρας, με πρωτοπορία το ίδιο τον πολίτη».

Πηγή: protothema.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ