ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Τίμησαν τον Παπαρσένη Κρέστα στο Κρανίδι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:14:00 π.μ. |
Τίμησαν τον Παπαρσένη Κρέστα στο Κρανίδι
Ο Παπαρσένης Κρέστας εφημέριος, δάσκαλος και έγκριτος λόγιος διακρίθηκε για την φιλοπατρία, το φιλελεύθερο πνεύμα και την ανδρεία του. 

Μυήθηκε στη Φιλική Εταιρία και αναδήχθηκε απο το λαό, τους προκρίτους και τους εφόρους όλης της περιοχής, αλλά και απο την Διοίκηση των Σπετσών(Καγκελαρία) οπλαρχηγός του Κρανιδίου και αρχηγός της Επιδαύρου και της Ερμιονίδας και αρχηγός των στρατιωτικών δυνάμεων Αργολίδας (25 Μαρτίου 1821). 
Έλαβε μέρος επικεφαλής 80 Κρανιδιωτών και πολλών Αργείων στην πολιορκία του Ναυπλίου, σε όλες τις μάχες κατά του Δράμαλη, στις μάχες της Στυμφαλίδας και της Αγίας Μαρίνας, στα Δερβενάκια και του Αγιονορίου, πολεμώντας στο πλευρο του Νικηταρά. 
Στήν επιμνημόσυνη δέηση έλαβαν μέρος όλα τα Σχολεια της Άθμιας και Β´μιας Εκπαιδεύσης, το Λαογραφικό Μουσείο Κρανιδίου και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ερμιονίδας με τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή, τον πρόεδρο της Δημ. Κοινότητας κ. Ιωαν. Κοντοβράκη και τους Αντιδημάρχους.
Κατατέθηκαν στεφάνια στον αδριάντα στην πλατεία που φέρει το όνομά του. Εκ μέρους της οικογένειας Κρέστα κατατέθηκε στεφάνι απο τον κ. Νούλη Κρέστα.
Μαθητές του Β´ Δημοτικού Σχολείου με εκπροσώπους του Δήμου και του Λαογραφικού Μουσίου θα επισκεφθούν τον τάφο του στον Αγ Σώστη στα Δερβενάκια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ