ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Μανιάτης: Κορυφαίο λάθος από Γεννηματά και Θεοδωράκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | |
Μανιάτης: Κορυφαίο λάθος από Γεννηματά και Θεοδωράκη
 «Στο θέμα των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, θεωρώ ότι έγινε ένα κορυφαίο λάθος από τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη», επεσήμανε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα τηςΚκεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, με την ευκαιρία της προεκλογικής περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο έχω προτείνει την ενοποίηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων γιατί μόνο έτσι θα αποφύγουμε τον χωρισμό και στην πραγματικότητα τον διχασμό της ίδιας της κοινωνίας που μας θέλει ενωμένους», είπε ο κ. Μανιάτης και πρόσθεσε: «Εγώ, αν εκλεγώ επικεφαλής, η πρώτη μου δουλειά θα είναι η ενοποίηση των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και αμέσως μετά η προκήρυξη ιδρυτικού συνεδρίου, ώστε το αργότερο μέσα στον Φεβρουάριο του 2018 να έχουμε συγκροτήσει το νέο προοδευτικό κίνημα, που θα έχει όργανα, περιφερειακή εκπροσώπηση και θα λειτουργεί όπως τα σύγχρονα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης».

Ο κ. Μανιάτης τάχθηκε υπέρ της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατό, γιατί, όπως είπε, αυτό συμφέρει την πατρίδα και τους πολίτες και υπογράμμισε πως ο πρώτος στόχος είναι η «στρατηγική» ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και η αποδυνάμωση της πολιτικής του, ενώ ο δεύτερος στόχος, είναι η αποτροπή της κυβερνητικής αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο χρυσός χορηγός της ΝΔ».

Από τη μέχρι τώρα προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα προκύπτουν δύο μηνύματα, σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη: Το πρώτο είναι η ενότητα όλων των δυνάμεων, παρατάξεων, κινήσεων και κομμάτων του προοδευτικού χώρου κι αυτό θεωρεί ότι έχει ήδη κερδηθεί, καθώς υπάρχει συμφωνία ότι θα παραμείνουν ενωμένοι μετά τις εκλογές. Το δεύτερο είναι η ανατροπή. «Να ανατρέψουμε όλα όσα μας κρατούν στη στασιμότητα του 7%. Γι αυτό ο κόσμος θέλει: Νέο κόμμα, νέο πολιτικό πρόγραμμα και νέα ηγεσία», τόνισε ο βουλευτής Αργολίδας.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα ο κ. Μανιάτης επισκέφτηκε το πρωτοποριακό εργαστήριο Νανοτεχνολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οπως είπε ο ίδιος συζήτησε με τον καθηγητή Στέργιο Λογοθετίδη και μεταπτυχιακούς εργαζόμενους φοιτητές για μια σειρά από θέματα:

1. Το επίτευγμά τους το εργαστήριο να κατέχει παγκόσμια πρωτιά σε θέματα εκτύπωσης οργανικών εύκαμπτων φωτοβολταϊκών αλλά κι εφαρμογών γραφενείου, καθώς και πρωτοποριακές εφαρμογές για την καθημερινή χρήση από επιχειρήσεις και ιδιώτες. Από τα απλά κάθε λογής εισιτήρια έως την σήμανση τροφίμων και προϊόντων. Επίσης πρωτοποριακές είναι οι εφαρμογές οργανικών υλικών στο φωτισμό led όπου το εργαστήριο έχει εξαιρετικά αποτελέσματα για καθημερινή και πάλι χρήση.

2. Τις εταιρείες και τις επενδύσεις που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το εργαστήριο και το εργαστήριο του ΑΠΘ δημιουργώντας ένα οικοσύστημα καινοτομίας και εφαρμογών της νανοτεχνολογίας που δίνει θέσεις εργασίας σε νέους και ειδικά σε επιστήμονες.

3. Τα σχέδια για νέες επενδύσεις στο Εργαστήριο ύψους € 30 εκατ. και την διάκριση του εργαστηρίου να του ανατεθεί από σχετικά προγράμματα της ΕΕ.

4. Το σχεδιασμό και υλοποίηση του οικοσυστήματος επιχειρήσεων νανοτεχνολογίας γύρω από το εργαστήριο και το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που θα δημιουργήσει υπεραξία από την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων ύψους αξίας €8 δισ. από το 2022 και μετά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σε αυτό το οικοσύστημα επιχειρήσεων γύρω από το εργαστήριο θα απασχολήσει για τη στήριξή του πάνω από 400 επιστήμονες κάνοντας το brain gain πράξη και χωρίς την ανάγκη της κρατικής χρηματοδότησης.

5. Το ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο νανοτεχνολογίας που γίνεται κάθε καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη με πάνω από 1.000 συνέδρους.

«Η συνάντηση αυτή με γέμισε υπερηφάνεια για το έργο του εργαστηρίου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Λογοθετίδη, αλλά και αισιοδοξία ότι μπορεί το Ελληνικό Πανεπιστήμιο απελευθερωμένο να αποτελέσει έναν από τους τέσσερις πυλώνες για να βγει η χώρα από την κρίση, όπως καταγράφεται στην προγραμματική μου πρόταση που κατέθεσα ενώπιον των πολιτών σ’αυτήν την προεκλογική περίοδο για την ηγεσία ενός νέου προοδευτικού κινήματος», σημείωσε ο κ. Μανιάτης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ