ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Σε ελιές και εσπεριδοειδή οι ζημιές από το χαλάζι στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:35:00 π.μ. | |
Σε ελιές και εσπεριδοειδή οι ζημιές από το χαλάζι στην Αργολίδα
 Η έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στις περιοχές Φιχτίων - Κουτσοποδίου – Σχινοχωρίου, του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε ελαιόδεντρα που ήταν στην περίοδο συγκομιδής, σε πορτοκαλιές και μανταρινιές, καθώς και σε καλλιέργειες κηπευτικών.


Οι κάτοικοι στην Αργολίδα κάνουν λόγο για πρωτοφανή σε αγριότητα χαλαζόπτωση με ανυπολόγιστες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή της περιοχής. Δημιούργησε πολλά πρόβλημα στις ελιές, στα μανταρίνια και στα πορτοκάλια. Το χαλάζι, σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων της περιοχής, ήταν σε μέγεθος καρυδιού και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκτεταμένη καταστροφή στην γεωργική παραγωγή.
Η ζημιά που μπορεί να προκάλεσε θα φανεί τις επόμενες ημέρες, όμως σίγουρα έχει δημιουργήσει πρόβλημα στις ελιές που είναι η περίοδος συγκομιδής όπως και στα πορτοκάλια και τα μανταρίνια.

Ξεκινούν εκτιμήσεις στην Πελοπόννησο

Εντολή για άμεση αποτίμηση των ζημιών από τη σημερινή χαλαζόπτωση που έπληξε καλλιέργειες στην Κορινθία, τη Μεσσηνία και την Αργολίδα έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών αυτών Ενοτήτων συνεργεία των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής προέβησαν και θα προβούν σε άμεσες αυτοψίες, ώστε να εκτιμηθεί το επίπεδο των ζημιών στις περιοχές του Ξερόκαμπου Κλένιας, της Φανερωμένης και των Αθικίων στην Κορινθία, των Καρυών, της Αυλώνας, των Φιλιατρών, του τέως Δήμου Ιθώμης, της Ανδρούσας, των χωριών γύρω από τη Μεσσήνη, την Τραγάνα και την Ελαία στη Μεσσηνία, και στην ευρύτερη περιοχή του Άργους στην Αργολίδα.
Ήδη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, ώστε άμεσα οι επόπτες του ΕΛΓΑ να καταγράψουν τις ζημιές και να οριοθετηθούν οι περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ