ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας για τις ζημιές από την χαλαζόπτωση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:39:00 π.μ. | |
Ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας για τις ζημιές από την χαλαζόπτωση
 Μεγάλες ζημιές και καταστροφή της αγροτικής παραγωγής προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση την Τετάρτη 8/11/2017 στην Αργολίδα. Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν πληγεί διάφορες καλλιέργειες (εσπεριδοειδή, ελιές κ.α.). Σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή είναι ολική και αγγίζει το 100%.

Από τις ζημιές που προκλήθηκαν αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του ΕΛΓΑ που δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο αντιχαλαζικής προστασίας, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο νομός Αργολίδας πλήττεται από χαλαζοπτώσεις κάθε χρόνο και προκαλούνται τεράστιες ζημιές στην αγροτική παραγωγή.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς γι’ ακόμα μια φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με τα στοιχεία της φύσης, με πολλές ζημιές να καταγράφονται στις σοδειές τους και επιπλέον χωρίς να διασφαλίζεται η έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωσή τους, τη στιγμή μάλιστα που το εισόδημά τους συνεχώς μειώνεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των Κυβερνήσεων, αδυνατώντας ακόμα και να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και άλλες υποχρεώσεις (καλλιεργητικά έξοδα, χρέη προς τρίτους, Τράπεζες, ΕΛΓΑ, Εφορία, ΟΓΑ, ΕΝΦΙΑ κ.ά.)

Το ΚΚΕ διεκδικεί:

-Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών στην ΠΕ Αργολίδας, με έγκαιρη πρόσληψη του απαραίτητου γεωτεχνικού προσωπικού.

-Να αποζημιωθούν δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν.

-Να ληφθούν μέτρα και να λειτουργήσει το αντιχαλαζικό σύστημα προστασίας που θα προστατεύει τους παραγωγούς από τέτοια καιρικά φαινόμενα.

-Να γίνει άτοκη αναστολή των χρεών των πληγέντων.


Καλούμε τη μικρομεσαία αγροτιά να οργανώσει την πάλη της, να ανασυντάξει τις δυνάμεις της, για τη λαϊκή αντεπίθεση και τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιήσει το σύνολο των λαϊκών αναγκών
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ