Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Παράσταση θεάτρου φόρουμ “Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας” στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:39:00 μ.μ. | |
Παράσταση θεάτρου φόρουμ “Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας” στο Ναύπλιο
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση (27 Νοεμβρίου), παρουσιάζεται στο Ναύπλιο Παρασκευή 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017, στις 7μμ η παράσταση θεάτρου φόρουμ “Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας”.

Η παράσταση είναι δωρεάν για εκπαιδευτικούς και παρουσιάζεται στην Αίθουσα Λήδας Τασοπούλου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το πρόγραμμα «κι αν ήσουν εσύ;». την 1/12/2017, στις 7μ.μ

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

“Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας” είναι παράσταση θεάτρου φόρουμ. Διαπραγματεύεται θέματα όπως η αλληλεγγύη, η αποδοχή του «άλλου» και η αντιμετώπιση της ξενοφοβίας. Απευθύνεται σε εφήβους, σε εκπαιδευτικούς και σε μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας και επιχειρεί να θέσει τους συμμετέχοντες απέναντι σε προσωπικές και κοινωνικές στάσεις, ιδανικά, επιθυμίες και ευθύνες. Μέρος Α: παιχνίδια ενεργοποίησης του σώματος και το νου ως μέσου εισαγωγής στα εργαλεία και στις έννοιες που θα ακολουθήσουν. Ακολουθεί το «πακέτο εξερεύνησης» με στοιχεία από το Θέατρο Εικόνας και τεχνικές από το Θέατρο Ντοκουμέντο. Μέρος Β: παρουσίαση της παράστασης “Η πολύχρωμη μετανάστευση της πεταλούδας” η οποία ακολουθείται από συζήτηση πάνω στους χαρακτήρες του έργου μέσω της τεχνικής της «ανακριτικής καρέκλας». Μέρος Γ: το «Φόρουμ», κατά το οποίο η παράσταση ξαναπαίζεται και το κοινό παρεμβαίνει επί της σκηνής προσπαθώντας με αυτοσχεδιασμούς να ενδυναμώσει τον χαρακτήρα ο οποίος έχει ανάγκη και να οδηγήσει την ιστορία σε ένα διαφορετικό τέλος.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Άλκηστη Βασιλάκου, Ελένη Δριβάκου, Βασίλης Κλεισιάρης
Εμψύχωση: Χριστίνα Ζώνιου

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Τοπικός Σύνδεσμος Αργολίδας
Συντονισμός: Ελπίδα Κομιανού
Συνεργασία: Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
ΠΛΗΡ. www.TheatroEdu.gr

Περισσότερα για την παράσταση ....εδώ!
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ