Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:56:00 μ.μ. | |
Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου (βίντεο)
 Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η πόλη του Ναυπλίου τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο επίσκοπο Πενταπόλεως τον Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές κατοικίες στο Ναύπλιο.
Την παραμονή της εορτής Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 τελέσθηκε Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασία και θείου κηρύγματος από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο.
Τον Άγιο Νεκτάριο έχει προστάτη του κι ο σύλλογος Θρακών Αργολίδος ''Η Θράκη'', όπου κάθε χρόνο τα μέλη του με αρτοκλασία τιμούν τον Άγιο. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου καθώς και των Ιερών Λειψάνων παιανιζούσης της δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.
Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος , ο αντιδήμαρχος Ναυπλιεών Κ.Ρούτουλας ,ο περιφερειακός σύμβουλος Β.Σιδέρης, ο αντιδήμαρχος Ναυπλίου Σ.Γαβρήλος, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π.Καλκούνου και Φ.Μίχος .
Ο Άγιος Νεκτάριος ή Νεκτάριος Πενταπόλεως ή Νεκτάριος Αιγίνης (1 Οκτωβρίου 1846 – 9 Νοεμβρίου 1920) είναι σύγχρονος άγιος της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Το κατά κόσμο όνομά του ήταν Αναστάσιος Κεφαλάς και υπήρξε λαοφιλής ιεράρχης, ποιμενάρχης και παιδαγωγός στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ού αιώνα. Ο Άγιος Νεκτάριος επίσης είναι θαυματουργός διότι, πραγματοποίησε θαύματα ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ