ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τις σοβαρές καταγγελίες σε έγγραφο απολογιστικού ελέγχου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:06:00 μ.μ. | |
Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τις σοβαρές καταγγελίες σε έγγραφο απολογιστικού ελέγχου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Ο αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τις σοβαρές καταγγελίες σε έγγραφο απολογιστικού ελέγχου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τη λειτουργία του και τα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των Δημόσιων ΙΕΚ. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Στο πρόσφατο, με αριθμό πρωτοκόλλου 5118/308/25-10-2017 έγγραφο Απολογιστικού Ελέγχου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Το ΔΣ/ΙΝΕΔΙΒΙΜ, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και ελέγχοντας απολογιστικά το έργο του Διευθύνοντος Συμβούλου, διαπιστώνει επαναλαμβανόμενη ανακολουθία μεταξύ των υποχρεώσεών και των πράξεων του Διευθύνοντος Συμβούλου. Από την ανακολουθία αυτή ελλοχεύουν κίνδυνοι για το Ίδρυμα τόσο για την εκτέλεση των σκοπών του όσο και για την ίδια τη λειτουργία του. Ενδεικτικά αναφέρονται:

1.Καθυστερεί να εισηγηθεί στο ΔΣ την εκτέλεση Δημόσιων Διαγωνισμών για παροχή υπηρεσιών με αποτέλεσμα να εισηγείται την αναγκαστική καταφυγή σε Απευθείας Αναθέσεις και τα προβλήματα που αυτές συνεπάγονται.

2.Δεν έχει φροντίσει για τον ορισμό Ορκωτών Ελεγκτών ώστε να διενεργηθεί Τακτικός Διαχειριστικός Έλεγχος.

3.Δεν έχει μεριμνήσει για την κατάρτιση Στρατηγικού Σχεδίου και Επιχειρησιακού Σχεδίου του Ιδρύματος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας.

Τείνει δε να παγιωθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο είτε η άρνηση ενημέρωσης του ΔΣ, είτε η ελλιπής ενημέρωση είτε οι αποχωρήσεις του από τις συνεδριάσεις του ΔΣ, σε συνδυασμό με τις προσωπικές επιθέσεις σε μέλη του ΔΣ με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς που δε συνάδουν με τη θέση του, όπως αυτά καταγράφονται στα πρακτικά του ΔΣ.

Τα παραπάνω ενδεικτικώς αναφερόμενα, ενώ έχουν επισημανθεί κατά περίπτωση πολλαπλώς τόσο προφορικά όσο και γραπτά στον ίδιο, αποτελούν συστηματική πρακτική, έρχονται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τις αρμοδιότητές του, τις αποφάσεις του ΔΣ και τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το Ίδρυμα.

Η πρακτική αυτή ενέχει σοβαρούς κινδύνους για το Ίδρυμα, για την επαρκή και έγκαιρη χρηματοδότησή του, τη σύννομη και ορθή λειτουργία του, την εξασφάλιση της παροχής των υπηρεσιών του προς τους ωφελούμενους πολίτες.

Το ΔΣ/ΙΝΕΔΙΒΙΜ εφιστά την προσοχή για όλα τα παραπάνω στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον καλεί να ενεργεί στα πλαίσια των υποχρεώσεών του όπως αυτές απορρέουν από το νόμο, τις αποφάσεις του ΔΣ και τη σύμβασή του, ώστε το Ίδρυμα να λειτουργεί ομαλά και να αποφεύγονται κίνδυνοι και ενδεχόμενες ζημιές για το Δημόσιο Συμφέρον και τους πολίτες”.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι τα Δημόσια ΔΙΕΚ δεν έχουν προμηθευτεί υλικά κατάρτισης από τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η λειτουργία των εργαστηρίων τους και συνεπώς, η διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων.

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Έχει ενημερωθεί από τα στελέχη του Γραφείου του για ως το άνω έγγραφο και το περιεχόμενό του;
Σε ποιες ενέργειες προέβη μέχρι σήμερα για διαλαμβανόμενα στο ως άνω έγγραφο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ώστε να διασφαλιστεί η ακώλυτη λειτουργία τόσο του Ιδρύματος όσο και των Δημόσιων ΙΕΚ;

Ποια είναι τα υπόλοιπα – για τα οποία δεν έχει γίνει ανάληψη δέσμευσης – των εγκεκριμένων πιστώσεων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ οικονομικού έτους 2017, στους κωδικούς ανάλυσης προϋπολογισμού που αφορούν στη λειτουργία των Δημόσιων ΙΕΚ; 

Ποια είναι τα ταμειακά διαθέσιμα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ συνολικά; 

Με ποιο ποσό έχουν επιχορηγηθεί μέχρι τούδε τα Δημόσια ΙΕΚ εντός του τρέχοντος έτους; Ποια ήταν τα αντίστοιχα ποσά επιχορήγησης για τα έτη 2015 και 2016;».



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ