ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Η ''Ταυτότητα φύλλου'' το θέμα της πρώτης συναντησης της Σχολής Γονέων της Μητροπόλεως Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:48:00 μ.μ. | |
Η ''Ταυτότητας  φύλλου'' το θέμα της πρώτης συναντησης της Σχολής Γονέων της Μητροπόλεως Αργολίδας (βίντεο)
 Συνεχίζονται για τέταρτη χρονιά οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, που πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση και αποτελούν μία ευκαιρία που παρέχει η Ιερά Μητρόπολή Αργολίδος στους γονείς και υποψήφιους γονείς.

Η πρώτη συνάντηση για τη νέα περίοδο 2017-2018 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πανταζής Royal στη Δαλαμανάρα, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 με ομιλητή τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Θερμό παιδοψυχίατρο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ταυτότητα φύλου. Σε τι μας αφορά».
Ο π. Βασίλειος Θερμός με λόγο μεστό και επιστημονικά τεκμηριωμένο ανέπτυξε το επίκαιρο αυτό θέμα που αφορά όλους. Σε μία κατάμεστη αίθουσα ο π. Βασίλειος προσπάθησε να αγγίξει όλες τις πτυχές του τόσο ενδιαφέροντος θέματος.
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ευχαρίστησες από μεριά του τον π. Βασίλειο για τον κόπο που έκανε να έρθει στην Αργολίδα και να αναπτύξει το θέμα της ''Ταυτότητας φύλλου'', καθώς και τον κόσμο που παραβρέθηκε . Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον π. Ευάγγελο Πολυχρονόπουλο ,υπεύθυνο για την διοργάνωση της Σχολής Γονέων όλα αυτά τα χρόνια. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, εξειδικευμένοι παιδαγωγοί απασχολούσαν τα παιδιά.
Ο π. Βασίλειος Θερμός γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1957 και σπούδασε Ιατρική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ψυχίατρος παιδιών και εφήβων. Είναι διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίκουρος καθηγητής Ποιμαντικής στην ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών.
Έχει μετεκπαιδευθεί ως "επισκέπτης επιστήμων" (Visiting Scholar) στο Πανεπιστήμιο Harvard, στο Boston University, στο Boston College, και στο Andover Newton. Βιβλία και άρθρα του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά, Ρουμανικά. Για το σύνολο του έργου του έχει εκπονηθεί μεταπτυχιακή εργασία(master thesis) στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Balamand στον Λίβανο.
Βασικά του ενδιαφέροντα αποτελούν η ποιμαντική παρουσία της Εκκλησίας, η θρησκευτικότητα σε συνάρτηση με την προσωπικότητα, η ψυχολογία και ψυχοπαθολογία του θρησκευτικού βιώματος και της θρησκευτικής συμπεριφοράς, η ψυχολογία του κληρικού και του εκκλησιαστικού οργανισμού, η ψυχολογία της θρησκευτικής διαστάσεως του πολιτισμού, ο διάλογος ψυχαναλύσεως και θεολογίας, τα ζητήματα λειτουργικής κ.α. Ασχολείται με την επιμόρφωση κληρικών και άλλων στελεχών της Εκκλησίας (Ελλάδα, Αμερική, Φιλανδία), ενώ διδάσκει και στην Θεολογική ακαδημία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.Χαρακτηριστική και εξαιρετικά ψύχραιμη είναι η έρευνα του για απαντήσεις στο πολύπλοκο θέμα της ομοφυλοφιλίας , μέσα από την ψυχολογική έρευνα όλου του προβληματισμού για το θέμα (αίτια, ταυτότητα φύλλου, bulliying, ομοφοβία, κλπ), αλλά και την παρουσίαση όλων τάσεων από την παραδοσιακή θεολογία έως τις μεταμοντέρνες σύγχρονες τάσεις, με αντικειμενικότητα και ανατροπές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ