Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

Broke Konsort: Ρεμπέτικα με μπαρόκ όργανα στο βουλευτικό Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:52:00 μ.μ. |
Broke Konsort: Ρεμπέτικα με μπαρόκ όργανα στο βουλευτικό Ναυπλίου (βίντεο)
 Ρεμπέτικα τραγούδια παιγμένα με μπαρόκ όργανα, σε ανορθόδοξες διασκευές με πολυποίκιλες επιρροές και χωρίς καμιά διάθεση ιστορικής αναβίωσης ή πολιτικής ορθότητας, παρουσιάζουν οι Broke Konsort, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου θα εμφανιστούν σε μια και μοναδική συναυλία στις 8 το βράδυ στο βουλευτικό.


Ένα μη γραμμικό οδοιπορικό, που περνάει από παραδοσιακά ρεμπέτικα (όπως «Τα παιδιά της γειτονιάς σου», «Μισιρλού») και σμυρναίικα, από τραγούδια των Πάνου Τούντα («Ο κοκαϊνοπότης», «Η ζωντοχήρα»), Αντώνη Νταλγκά(«Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει») και Κώστα Μπέζου («Παξιμαδοκλέφτρα», «Υπόγα») αλλά και από «αρχοντορεμπέτικα» του Βασίλη Τσιτσάνη (όπως «Η μάγισσα της Αραπιάς», «Κάθε βράδυ», «Μπαξέ Τσιφλίκι»).
Έχοντας ως βάση του το Άμστερνταμ, το γκρουπ αποτελείται από πέντε μουσικούς με διαφορετικά background και διαφορετικά ενδιαφέροντα. Παλαιά μουσική, τζαζ, σύγχρονη μουσική, αυτοσχεδιασμός και ευφάνταστες ενορχηστρώσεις μπλέκονται σε ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων, προσεγγίζοντας την έννοια του crossover με σεβασμό στο πρωτότυπο υλικό αλλά και έμφαση στη δημιουργικότητα και στη φαντασία.

Οι διασκευές των τραγουδιών φωτίζουν διαφορετικές πτυχές του ρεμπέτικου (με την πολύ ευρεία έννοια του όρου), αναδεικνύοντας τις ούτως ή άλλως πολυεπίπεδες καταβολές του είδους και εμπλουτίζοντας τα πρωτότυπα κομμάτια με απρόσμενες ηχητικές προσμίξεις.

Το ανσάμπλ απαρτίζουν η πολύπλευρη τραγουδίστρια Σοφία Πάτση, ο τσεμπαλίστας και συνθέτης Πάνος Ηλιόπουλος (ο οποίος υπογράφει και τις διασκευές-ενορχηστρώσεις), η Αντιγόνη Σεφερλή στο μπαρόκ τσέλο, η Ελβετίδα Julie Stadler στη βιόλα ντα γκάμπα και ο τζαζ κοντραμπασίστας Πάνος Μάραντος.

Πάρτε μια γεύση από τους Broke Konsort

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ