ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Δ. Κρανιάς στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας: Η κοινωνία περιμένει από εμάς να ακούσει συγκεκριμένη προοπτική για το αύριο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:25:00 π.μ. | |
Δ. Κρανιάς στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας: Η κοινωνία περιμένει από εμάς να ακούσει συγκεκριμένη προοπτική για το αύριο
Φίλες και φίλοι

Οι κρίσεις γεννούν πάντα ευκαιρίες. Και ως ευκαιρία πρέπει να δει η Νέα Δημοκρατία αυτό το Συνέδριο. Μπορεί να αποτελέσει αυτό το Συνέδριο την ανανέωση της σχέσης του κόμματός μας με την κοινωνία. Να βρεθεί εκεί που συναντώνται οι πολλοί. Και οι πολλοί σήμερα, πέρα από τους δυσβάστακτους φόρους και τις μειώσεις εισοδημάτων συναντώνται στην πόρτα της ανάγκης προσδοκώντας ότι στην άλλη πλευρά της βρίσκεται το δωμάτιο της ελπίδας. Αυτής της ελπίδας που κακοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ , αυτής της ελπίδας που στερεύει όλο και περισσότερο σε μεγαλύτερα στρώματα της κοινωνίας.

Το τέταρτο συμπληρωματικό μνημόνιο , που έχει ήδη υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση επιτείνει την ανασφάλεια , απομακρύνει την ελπίδα. Η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προστασία των αδύναμων και ευπαθών ομάδων, το μεταναστευτικό, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας στη δημόσια ζωή, η διαφάνεια και η λογοδοσία στην πολιτική ζωή, η ασφάλεια των πολιτών σε όλες της τις εκφάνσεις (δημόσια, υγεία, οικονομία κ.α.) είναι οι σημερινές άμεσες προκλήσεις.

Οι πολίτες αυτής της χώρας περιμένουν να ακούσουν την καθαρή απάντηση για τη διατήρηση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής που κλυδωνίζεται επικίνδυνα. Η δέσμευση για τη νομοθετική κατοχύρωση της προστασίας της πρώτης και μοναδικής κατοικίας όπως είχε γίνει επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, η δέσμευση ότι η πληροφορία για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες θα φτάνει ανεμπόδιστα στη μικρομεσαία επιχείρηση και δε θα σταματά στους λίγους μεγάλους επιχειρηματίες της χώρας, η δέσμευση ότι κάθε πολίτης θα έχει πρόσβαση στο φάρμακο που έχει ανάγκη, η δέσμευση ότι η καθεμιά κι ο καθένας μας θα είναι ασφαλής στη γειτονιά και το σπίτι του, η δέσμευση ότι για μας ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα και οι αποδοχές του έχουν την ίδια σημασία με τον επιχειρηματία και τα κέρδη του, η δέσμευση για διαφάνεια και λογοδοσία ανθρώπων και πράξεων, οφείλουν να αποφασιστούν από αυτό το Συνέδριο.

Το κόμμα μας βαδίζει προς τις επόμενες εκλογές έχοντας επιλέξει ως αρχηγό και πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένο να βαδίσει τις μέρες της διακυβέρνησης αντιμετωπίζοντας την αλήθεια και τις προκλήσεις της, χωρίς να κρύβονται οι πολιτικοί πίσω από τους τεχνοκράτες, εμπιστευόμενο και αξιοποιώντας όλα τα στελέχη του, θέτοντας τα πραγματικά διλήμματα. Αποτελεσματικότητα η ανικανότητα, αξιοκρατία η μετριοκρατία, μετρήσιμα αποτελέσματα η θεωρίες επί χάρτου.

Ο νέος πατριωτισμός απαιτεί την επαναβεβαίωση των διαχρονικών αξιών στις οποίες στηρίχθηκε το έθνος μας (ορθοδοξία-γλώσσα-πολιτισμός), σταθερή προσήλωση στη δημοκρατία, τους θεσμούς της , την ελευθερία του λόγου και αποφασιστικότητα στη συμμετοχή μας στη διαμόρφωση του παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος που ζούμε σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα αποτελεί τη μοναδική ουσιαστική εναλλακτική λύση για έξοδο από την κρίση, που είναι πρώτιστα κοινωνικοπολιτική και κατόπιν οικονομική. Στο δικό μας χέρι είναι να αποδείξουμε στην κοινωνία ότι παραμένουμε το κόμμα των πολλών και ότι είμαστε αποφασισμένοι, με αισιοδοξία, να πορευθούμε μαζί τους για την Ελλάδα που αξίζουμε και επιθυμούμε.

Κλείνοντας δεν μπορώ να αποφύγω μια αναφορά σε κάποια από αυτά που ειπώθηκαν ως τώρα. Η αναφορά του εξαιρετικού Στέλιου Ράμφου στην ανάγκη για αυτοκριτική είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η παράταξή μας όμως έχει αυτομαστιγωθεί σε σημείο μάλιστα που να έχει αναλάβει και μερίδιο ευθύνης που δεν της αναλογεί. Η κοινωνία περιμένει από εμάς να ακούσει συγκεκριμένη προοπτική για το αύριο. Και το δεύτερο αφορά το νέο και το παλιό. Και το νέο το έχουμε ταυτίσει πολλές φορές με τις προσχωρήσεις στελεχών από γειτνιάζοντες και μη πολιτικούς χώρους. Ούτε είναι κακό ότι όσοι ήλθαν από άλλους πολιτικούς χώρους βρέθηκαν αμέσως σε υψηλά αξιώματα, και αυτό που λέω είναι ότι αυτό το κόμμα είχε πάντα ανοιχτές τις πόρτες του. Σήμερα μένει να έχουμε το ίδιο ανοιχτές τις πόρτες και στα στελέχη μας.

Ευχαριστώ πολύ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Η. ΚΡΑΝΙΑΣ
Μέλος Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ