Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

Angela Brown και Christian Rannenberg: Δύο από τους πιο σημαντικούς μουσικούς του Blues στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:33:00 π.μ. | |
Angela Brown και Christian Rannenberg:  Δύο από τους πιο σημαντικούς μουσικούς του Blues στο Ναύπλιο
 Η Angela Brown αποκαλείται από το κοινό και τον Τύπο σαν η «Bessie Smith της δεκαετίας του '80». Από τις καλύτερες τραγουδίστριες του blues σήμερα, με δυναμική, εκφραστική και ευέλικτη φωνή, ακτινοβολεί εκείνο το είδος της ενέργειας που αιχμαλωτίζει και συγκλονίζει το ακροατήριο της μέσα σε λίγα λεπτά. Τα τραγούδια της ποικίλλουν από παραδοσιακά και σύγχρονα μπλουζ σε jazz standards και αποδίδονται - ανάλογα την περίπτωση - με ένα χάδι ή μια γροθιά!

Στις ΗΠΑ την ξέρουν σαν την "Πιο καυτή Kυρία στην πόλη" λόγω του ατμού που μπορεί να δει κάποιος να αναδύεται από το σώμα της στη σκηνή.

Ξεκίνησε από τα blues clubs στο Σικάγο συνοδευόμενη από πιανίστες σαν τους Little Brother Montgomery, Erwin Helfer και Lovie Lee, και έχει μοιραστεί τη σκηνή με φίλους όπως οι B.B.King, `Blind´ John Davis, Pinetop Perkins, Georgie Fame και Long John Baldry.

Ο Christian Rannenberg βραβεύτηκε στα 2013 με το βραβείο Pinetop Boogie Woogie, σαν ο καλύτερος μπλουζ πιανίστας.

Μια επιβράβευση που έρχεται έπειτα από 40 χρόνια στη σκηνή με συνεργασίες σαν αυτές με τους Billy Boy Arnold, J. B. Hutto, Eddie Clearwater, John Littlejohn, Jimmy Rogers, Lefty Dizz, Sam Myers, Charlie Musselwhite, Angela Brown, Big Jay McNeely, John Heartsman, Buddy Ace, Louisiana Red, Blues Company, κ.α.

Ένας μουσικός που κυριαρχεί απόλυτα σε κάθε τόνο και στυλ, χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να αποδείξει τίποτα τόσο στον εαυτό του όσο και στα ακροατήριά του.

Το παίξιμό του γλιστράει μέσα στο ρυθμό, άλλοτε με ένταση, άλλοτε μελαγχολικά, αποκαλύπτοντας όλο το φάσμα των μορφών του μπλουζ πιάνου με τη σφραγίδα των 40 χρόνων εμπειρίας του.


γενική είσοδος:10 €
είσοδος για το κοινό:από τις 8.30μμ
προπώληση εισιτηρίων:Viva.gr,FOUGARO Café,27520 47300,
En Lefko Modern Bistro, Άργος, 27510 63640

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
2752047347
6946594588
info@fougaro-cafe.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ