ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Ποδαρικό με βροχές έκανε ο Δεκέμβριος: Ποτάμια οι δρόμοι στη Κέρκυρα - Αποκλείστηκαν χωριά στην Ήπειρο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:21:00 π.μ. | |
Ποδαρικό με βροχές έκανε ο Δεκέμβριος: Ποτάμια οι δρόμοι στη Κέρκυρα - Αποκλείστηκαν χωριά στην Ήπειρο (βίντεο)
 Με άγριες διαθέσεις έκανε την εμφάνιση του το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα τις τελευταίες ώρες, την οποία χαρακτηρίζουν αλλεπάλληλα κύματα βροχοπτώσεων, παγετό και χιόνια στις ορεινές περιοχές της χώρας.


Όπως αναφέρει στο Newpost.gr ο μετεωρολόγος κ. Μιχάλης Σιούτας, τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα μέχρι και την Δευτέρα ενώ οι περιοχές που αναμένεται να εκδηλωθεί η κακοκαιρία είναι κυρίως δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος, ανατολική Μακεδονικά, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο θα εκδηλωθούν νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ στα «λευκά» πρόκειται να ντυθούν από το βράδυ τα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα γίνουν αισθητά και στην Αττική όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδα στα βόρεια και δυτικά της Αττικής.

Θυελλώδεις νοτιάδες θα πνέουν στο Ιόνιο εντάσεως μέχρι 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν μέχρι και τα 9.

Νέο κύμα βροχοπτώσεων θα εκδηλωθεί την Κυριακή στη Δυτική Ελλάδα η οποία από το απόγευμα θα μεταφερθεί στην ανατολική Ελλάδα. Έντονα θα είναι επίσης τα φαινόμενα σε ανατολική Ελλάδα και τη Θράκη.

Την ίδια ώρα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και δυτικής Ελλάδας, ενώ αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σιούτα βελτίωση του καιρού αναμένεται από Δευτέρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Το ίδιο ωστόσο δεν θα ισχύσει για την Βόρεια Ελλάδα όπου θα επικρατήσει παγετός.


Η κακοκαιρία «έβρεξε» προβλήματα

Με πλημμύρες και απαγορευτικά απόπλου έκανε ποδαρικό ο Δεκέμβριος. Ενδεικτική είναι η κατάσταση στη Κέρκυρα όπου ο χείμαρρος παρέσυρε το όχημα γυναίκας στους κεντρικούς δρόμους της Λευκίμμης Η γυναίκα σώθηκε όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτες έσπευσαν την τελευταία στιγμή και αψηφώντας τους κινδύνους και κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο.

Την ίδια τύχη είχαν και άλλοι οδηγοί που λόγω του μεγάλου όγκου του νερού παρασύρθηκαν οι μηχανές και τα αυτοκίνητά τους.

Αποκλείστηκαν χωρία στην Ήπειρο

Η κακοκαιρία έπληξε και αρκετές περιοχές της Ηπείρου ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν αρκετά χωριά.Το πιο σοβαρό πρόβλημα σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr αναφέρεται στο Πλαίσιο Φιλιατών, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς το χωριό .

Ξεριζώθηκαν δέντρα στα Καλάβρυτα

Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι και οι ισχυροί άνεμοι που λόγω της έντασης της είχε ως επόμενο να ξεριζωθούν δέντρα στα Καλάβρυτα, όπως και φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσίευσε το «Καλάβρυτα News».

Τα μποφόρ έφεραν απαγορευτικά: Δείτε ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ με αποτέλεσμα το λιμενικό να ανακοινώσει απαγορευτικό απόπλου για αρκετά δρομολόγια πλοίων.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και Θήρα.

Την ίδια ώρα, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια των υδροπτέρυγων στον Αργοσαρωνικό ενώ για τα πλοία κλειστού τύπου τα δρομολόγια γίνονται κατά περίπτωση και έπειτα από έγκριση του πλοιάρχου.

Κλειστά είναι τα πορθμεία Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα και Ρίο-Αντίρριο.


Στη βόρειο Ελλάδα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Πρίνου Καβάλα και Κεραμωτή Θάσο. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πριν από την αναχώρησή τους καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν τροποποιήσεις και αλλαγές δρομολογίων που έχουν προκύψει λόγων των καιρικών συνθηκών.

Πηγή: newpost.gr
Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ