ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Το «Αστέρας – εξπρές» πέρασε και από τη Ριζούπολη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:53:00 μ.μ. |
Το «Αστέρας – εξπρές» πέρασε και από τη Ριζούπολη
Μια ανάλυση του αγώνα  από τον  Κώστα  Γαλανόπουλο*

Στο «Γεώργιος Καμάρας» έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι ανάμεσα στον γηπεδούχο Απόλλωνα και τον Αστέρα Τρίπολης. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι πήραν το «διπλό», με 1-3, κάνοντας την 5η σερί νίκη στο πρωτάθλημα, σκαρφαλώνοντας στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το «παρών» στις κερκίδες έδωσαν και οι φιλοξενούμενοι, στο πέταλο.


Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Καραντώνης, από τον νομό Ημαθίας, με βοηθούς τους Ι. Καραγκιζόπουλο και Στ. Σπίκα, ενώ τέταρτος ήταν ο  Γεώργιος Μπλάνας.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με τους εξής: Τσόβιτς (Τ/Φ), Κοντοέ (Μάατσι 75’), Κύργια, Κονέ, Αλμπάνη, Ελμπάζ, Ανιέτε, Παπάζογλου, Χουάρεζ (Κιταμπάλα 80’), Μπιτζιμίν, Κούρο
Προπονητής: Ζόραν Βούλιτς
Ενώ οι φιλοξενούμενοι με: Αθανασιάδη (Τ/Φ), Ιγκόρ, Γιαννούλη, Τριανταφυλλόπουλο, Πασαλίδη, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσά (Σελίν 87’), Τόνσο, Τσιλιανίδη (Ισνάλντο 58’), Μανιά (Τσουκαλάς 77’)
Προπονητής: Σάββας Παντελίδης

Το story του αγώνα
Α’ ημίχρονο
Ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, κάνοντας την πρώτη-διπλή- ουσιαστική φάση του παιχνιδιού με τον Κονέ, αρχικά,  με ένα δυνατό σουτ στο 8’ και την ασταθή απόκρουση του Αθανασιάδη και χαμένη ευκαιρία από κοντά με τον Ανιέτε στο ίδιο λεπτό. Ωστόσο, ο Αστέρας απάντησε και αυτός από την πλευρά του, 12’, δημιουργώντας από τα αριστερά μια καλή σέντρα από τον Γιαννούλη, κακό όμως κοντρόλ του Μανιά (χέρι), υποδεικνύοντας παράβαση ο ρέφερι του αγώνα. Και από εκείνο το σημείο, θα έλεγε κανείς πως άρχισε ο Αστέρας να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ενδεικτικά, στο 18’ και 19’ οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν δύο ευκαιρίες, με σουτ του Μανιά (καταλήγοντας κόρνερ) και του Μουνάφο, από τα δεξιά, διώχνοντας πάνω στη γραμμή ο Κύργιας.  Παρ’ όλα αυτά, το γκολ για τον Αστέρα ήρθε, ύστερα από αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων, καθώς ο Ιγκλέσιας, με κεφαλιά, έδωσε ασίστ στον Νίκο Καλτσά, ο οποίος με δυνατό πλασέ έκανε το 0-1 για την ομάδα του στο 20’. Ο μονόλογος του αγώνα συνεχίστηκε, και στο 22’ ο Γιαννούλης δεν μπόρεσε να κάνει το 0-2, μετά από ένα αδύναμο σουτ. Λίγο πριν το ημίωρο, ο Απόλλων απάντησε με μια κεφαλιά του Μπιτζιμίν, έπειτα από κόρνερ του Κονέ. Μια πολύ καλή ευκαιρία έκανε ο Αστέρας, και πάλι ο Γιαννούλης δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά στο 33’. Από την άλλη, η ομάδα της Ριζούπολης, στο 39ο λεπτό, έκανε μια πολύ καλή ευκαιρία, αφού ο Αλμπάνης γύρισε από τα δεξιά και ο Ελμπάζ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Μια εξίσου καλή ευκαιρία, εκ νέου πρωταγωνιστής ο  Αλμπάνης, δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, καθώς το γυριστό του επιθετικού των γηπεδούχων έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη.

Ο Αστέρας παρουσιάστηκε καλύτερος από τον αντίπαλό του στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, προηγούμενος με 0-1 και έχοντας την κατοχή της μπάλας.

Β’ ημίχρονο
Εντούτοις, ο Απόλλων Σμύρνης έδειξε την ίδια εικόνα και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, πετυχαίνοντας την ισοφάριση στο 51’ με σκόρερ τον Αλμπάνη, μετά από επέλαση του τελευταίου από τη δεξιά πλευρά και με ένα τεχνικό αριστερό σουτ νίκησε τον γκολκίπερ του Αστέρα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ανατροπή, όμως ο Κύργιας δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά -η οποία κόντραρε- στο 55’, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Επιπλέον, μια απειλητική στιγμή στα καρέ του Αστέρα έγινε το γύρισμα του Ανιέτε από τα αριστέρα, χωρίς όμως να βρει κάποιον συμπαίκτη του. Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα της Τρίπολης πέτυχε γκολ, το οποίο ακυρώθηκε, αφού είχε προηγηθεί φάουλ από ενέργεια του Καλτσά. Στο 70 ο πολυτιμότερος παίκτης του Αστέρα, Νίκος Καλτσάς, έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, Μιχάλης Μανιάς, με κοντινό πλασέ σκόραρε δίνοντας προβάδισμα στους «Αρκάδες», δίχως όμως να πανηγυρίσει, εισπράττοντας έτσι το ζεστό χειροκρότημα των φίλων του Απόλλωνα. Έχοντας περάσει στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, μετά από βαθιά μπαλιά, ο Καλτσάς εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Μπιτζιμίν, διαμορφώνοντας το 1-3 για τον Αστέρα. Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Κονέ να κάνει ένα άστοχο σουτ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. 

MVP
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης ήταν ο Νίκος Καλτσάς, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και μία ασίστ, βοηθώντας έτσι την ομάδα του να φτάσει στην επικράτηση και να κάνει την 5η σερί νίκη στη Σούπερ Λιγκ.

Φινάλε πρώτου γύρου
Ο Αστέρας υποδέχεται στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», στις 17/12, τον Παναιτωλικό (ώρα 17:15), ενώ ο Απόλλωνας, μια μέρα νωρίτερα, έχει εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ (ώρα 17:15).

*Ο Κώστας Γ. Γαλανόπουλος, είναι πρωτοετής φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, τμήματος Φιλολογίας.
 Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ