ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Πως να οδηγείτε στο χιόνι για να μην σας βγει η βόλτα "ξινή"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:12:00 μ.μ. |
Πως να οδηγείτε στο χιόνι για να μην σας βγει η βόλτα "ξινή"
Ο χειμώνας μπήκε πλέον για τα καλά στη χώρα μας και τα πρώτα χιόνια έχουν πέσει ήδη στις επαρχιακές διαδρομές ανά την επικράτεια.

Χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξετε σε δρόμους με χιόνι ή κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης. 

Προετοιμασία πριν το ταξίδι
-Σιγουρευτείτε ότι ξέρετε πως τοποθετούνται οι αλυσίδες. Στα προσθιοκίνητα και τετρακίνητα αυτοκίνητα τις τοποθετούμε εμπρός, στα πισωκίνητα πίσω. Βεβαιωθείτε επίσης ότι τα ελαστικά είναι σε καλή κατάσταση.
-Ελέγξτε την μπαταρία του αυτοκινήτου σας και με τη βοήθεια μηχανικού βεβαιωθείτε ότι είναι επαρκώς φορτισμένη. Σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας ενδέχεται να επηρεαστεί η απόδοσή της, ιδίως εάν δεν βρίσκεται στα επίπεδα που πρέπει.
-Βεβαιωθείτε ότι οι υαλοκαθαριστήρες σας είναι σε καλή κατάσταση και γεμίστε το «παγούρι» του υγρού για τα τζάμια με αντιψυκτικό. Καλό θα είναι να έχετε μαζί μας και μια ειδική «ξύστρα» που μπορεί να χρειαστεί για να καθαρίσετε τα παγωμένα τζάμια του αυτοκινήτου.
-Ελέγξτε το ψυγείο του αυτοκινήτου και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή ποσότητα αντιψυκτικού υγρού.
-Σε περίπτωση που χρειαστεί να κινηθείτε σε διαδρομές καλυμμένες με χιόνι, καλό θα είναι να εφοδιαστείτε και με τα κατάλληλα ελαστικά ακόμη και εάν το αυτοκίνητό σας είναι τετρακίνητο (π.χ. ελαστικά mud and snow ή χειμερινά).

Τι να προσέξετε κατά την οδήγηση
-Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Ιδίως σε συνθήκες χιονόπτωσης, μετακινηθείτε μόνο όταν είναι εντελώς απαραίτητο.
-Σε περίπτωση που κινείστε κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης, ανάψτε τα φώτα ομίχλης του αυτοκινήτου σας για να έχετε καλή ορατότητα και να σας βλέπουν οι οδηγοί.
-Κινούμενοι σε χιονισμένο δρόμο ακόμη και εάν έχει καθαριστεί από εκχιονιστικά μηχανήματα ή και κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης, μειώστε ταχύτητα.
-Προσπαθήστε να διατηρήσετε σταθερή αυτή τη –χαμηλή– ταχύτητα. Μην κάνετε απότομες κινήσεις, μην επιταχύνετε/επιβραδύνετε απότομα, αλλάζετε σχέσεις σταδιακά και στο φρενάρισμα πατήστε πολύ απαλά και σταδιακά το πεντάλ.
-Ελέγχετε συνεχώς το δρόμο και επιλέξτε σημεία που δεν έχουν πάγο. Επίσης, κρατήστε πολύ μεγάλη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα. Μην προσπαθήσετε να ανεβείτε μια ανηφόρα ή να κατέβετε μια κατηφόρα που δεν είσαστε σίγουροι ότι δεν γλιστράει.
-Στην απευκταία περίπτωση που το αυτοκίνητο γλιστρήσει, προσπαθήστε να το κατευθύνετε προς το πιο ασφαλές σημείο του δρόμου (π.χ. προς το εσωτερικό του δρόμου, ένα μικρό χαντάκι κ.λπ.) ή προς κάποιο σημείο που δεν υπάρχει πάγος.
-Τέλος, μην κινείστε σε απάτητους δρόμους. Αν βρείτε κάτι τέτοιο μπροστά σας καλό θα είναι να γυρίσετε πίσω.

Πηγή:newsauto.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ