ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Τζαβάρας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:21:00 μ.μ. | |
Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Τζαβάρας
 Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη ο Τάκης Τζαβάρας. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 18 Δεκέμβρη στις 11.00 π.μ. στο νεκροταφείο Σχιστού και θα είναι πολιτική.


Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια όλων των λογιστών και των λογιστριών, στη σύντροφό του Ελευθερία, στα παιδιά του, τα εγγόνια του και σε όλους τους συγγενείς του.

Ο σ. Τάκης γεννήθηκε το 1942 στον Άγιο Αδριανό Αργολίδας. Τις τελευταίες τάξεις του εξατάξιου Γυμνασίου τις έκανε στην Αθήνα και στη συνέχεια σπούδασε λογιστικά. Ξεκίνησε την εργασιακή του πορεία εργαζόμενος στην αρχή ως βοηθός λογιστή και στη συνέχεια, περνώντας από τα λογιστήρια μεγάλων επιχειρήσεων («Μποδοσάκη OWEN», ΑΣΠΡΟ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ) και συνταξιοδοτήθηκε ως προϊστάμενος λογιστηρίου μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας.

Παρά τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από πολύ νωρίς στην υγεία του, τα αντιμετώπισε με χαμόγελο και εμπιστοσύνη στην επιστήμη της Ιατρικής, τις υπηρεσίες της οποίας δέχτηκε από το Σύστημα Υγείας της Σοβιετικής Ένωσης, όπου υποβλήθηκε με επιτυχία σε σοβαρότατη εγχείριση.

Συνδικαλιστικά, δραστηριοποιήθηκε στην Ένωση Λογιστών Αθήνας και από το 1994 εκλεγόταν ανελλιπώς μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και το 2004 Α' αντιπρόεδρός του, έως το 2007 όπου και αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης. Επίσης, εκλεγόταν επανειλημμένα μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών και αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

Ο σ. Τάκης είχε ιδιαίτερη συμβολή στην οργάνωση των αγώνων του εργατικού κινήματος. Μαχητικός, αισιόδοξος, με ιδιαίτερη αγάπη και πίστη στους νέους συναδέλφους, ο Τάκης ξεχώριζε για το ήθος του και διακρινόταν ως κομμουνιστής συνδικαλιστής στον κλάδο των λογιστών.

Ο Τάκης Τζαβάρας ήταν σταθερός και ανυποχώρητος στις θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, για τα δίκαια της εργατικής τάξης και όλου του λαού.

Όλη του η ζωή ήταν συνειδητά συνδεδεμένη με την πάλη του λαού μας για μια άλλη ανώτερη κοινωνία, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Πορεύτηκε αταλάντευτα, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ του οποίου ήταν μέλος.

Πηγή: 902.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ